Cât va costa carnea de miel pentru masa tradițională de Paște anul acesta

De Unica.ro, pe

Mai sunt câteva săptămâni până la sărbătorile pascale, iar românii se gândesc deja la bugetul pe care trebuie să-l aibă pentru masa tradițională de Paște. Cum carnea de miel este vedeta meselor de sărbătoare cu ocazia Paștelui, este important de știu ce prețuri va avea acest produs în magazine.

Spre deosebire de anul trecut, românii vor plăti mai mult pentru carnea de miel. Crescătorii spun că prețul va fi undeva la 40 – 45 lei pe kilogram.

Citeşte şi: Când este Paștele în 2022. Când sărbătorim Paștele ortodox și Paștele catolic

O pulpă de miel costă aproximativ 38 de lei per kilogram, dar ştim că această pulpă cântăreşte mai mult de un kilogram. Atfel că dacă mai adăugăm şi alte ingrediente rezultă o friptură cam scumpă pentru buzunarul consumatorului. În acest context consumatorul deja şi-a făcut calcule şi s-a gândit dacă va mai respecta tradiţia mesei de Paşte.

Majoritatea dintr ei eu înlocuit deja carnea de miel cu cea de pui. Pentru a avea pe masă şi carne de miel, unii români s-au gândit să pună bani împreună cu mai mulţi membrii ai familiei sau cu mai multe cunoştinţe – a explicat reporterul Simona Vasiac, pentru jurnalul Observatorului.

În mod evident, pentru cei care nu-și vor putea permite acest produs, există întotdeauna alternative pentru friptura de Paște, precum carnea de curcan, pui sau porc.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter