Cum salvăm resturile de cozonac? Multe gospodine se întreabă ce pot face cu cozonacul rămas de la Paște, mai ales atunci când le-a ieșit atât de bun și nu se îndură să îl arunce. Răspunsul l-a dat chef Horia Vârlan, în exclusivitate pentru Unica.ro.
Românii obișnuiesc să facă de Paște câțiva cozonaci pe care să îi savureze împreună cu familia, în ziua cea Sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos. Doar că, se întâmplă să coacă sau să cumpere mai mulți cozonaci decât ar fi necesar și rămân câteva bucăți în plus.
Horia Vârlan ne învață ce să facem cu resturile de cozonac
Horia Vârlan ne recomandă să nu aruncăm cozonacul rămas, întrucât din el putem face o prăjitură spectaculoasă. Mai mult, se pare că prăjitura Trifle se face foarte ușor.
„Dăm afară partea cu nuca în exces, adică luăm marginea cozonacului cum ar veni, îl fărâmițăm și în punem în pahare de maxim 200 de ml. Punem cam 2 degete de cozonac apoi cumpărăm (sau facem) un compot de fructe exotice și punem peste fructele, și un pic de zeamă de compot. Peste asta punem o cremă de vanilie pe care o facem sau o luam direct de la plic și deasupra punem frișcă. Această prăjitură se numește Trifle”, a spus Horia Vârlan pentru Unica.ro.
O altă rețetă pe care o puteți face cu cozonacul rămas de la Paște este o spectaculoasă budincă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care sigur le găsești prin bucătărie, iar din cozonac va ieși un desert deosebit.
Rețeta este foarte ușoară și totaă lumea va crede că ai făcut un cu totul alt desert, fără să își dea seama că doar ai „reciclat” cozonacul rămas de la Paște.
Merge perfect alături de o ceașcă de cafea sau o cană de lapte cald. Iar dacă ai exagerat cu mâncarea de Paște, iată aici mai multe ponturi despre cum reușești să îți recapeți forma fizică.