Ce poți face cu resturile de cozonac după Paște. Horia Vârlan: “Facem prăjitură Trifle” / Exclusiv

De Oana Savin, pe

Cum salvăm resturile de cozonac? Multe gospodine se întreabă ce pot face cu cozonacul rămas de la Paște, mai ales atunci când le-a ieșit atât de bun și nu se îndură să îl arunce. Răspunsul l-a dat chef Horia Vârlan, în exclusivitate pentru Unica.ro.

Românii obișnuiesc să facă de Paște câțiva cozonaci pe care să îi savureze împreună cu familia, în ziua cea Sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos. Doar că, se întâmplă să coacă sau să cumpere mai mulți cozonaci decât ar fi necesar și rămân câteva bucăți în plus.

Horia Vârlan ne învață ce să facem cu resturile de cozonac

Horia Vârlan ne recomandă să nu aruncăm cozonacul rămas, întrucât din el putem face o prăjitură spectaculoasă. Mai mult, se pare că prăjitura Trifle se face foarte ușor.

„Dăm afară partea cu nuca în exces, adică luăm marginea cozonacului cum ar veni, îl fărâmițăm și în punem în pahare de maxim 200 de ml. Punem cam 2 degete de cozonac apoi cumpărăm (sau facem) un compot de fructe exotice și punem peste fructele, și un pic de zeamă de compot. Peste asta punem o cremă de vanilie pe care o facem sau o luam direct de la plic și deasupra punem frișcă. Această prăjitură se numește Trifle”, a spus Horia Vârlan pentru Unica.ro.

Citește și: Alimentele care îți ajută digestia. Ce rol joacă berea. Explicațiile medicului
Citește și: Borșul poate face minuni pentru silueta ta. Sfaturile medicului Adina Alberts

Altă rețetă cu cozonac rămas de la Paște

O altă rețetă pe care o puteți face cu cozonacul rămas de la Paște este o spectaculoasă budincă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care sigur le găsești prin bucătărie, iar din cozonac va ieși un desert deosebit.

INGREDIENTE

  •  1 cozonac
  •  1 litru lapte
  •  8 ouă
  •  300 g zahăr
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  150 g stafide
  •  esenţă de rom
  •  scorţişoară
  •  anason stelat
  •  unt pentru uns tava

Citește și: Reţete de cocktail pentru Paşte

Rețeta este foarte ușoară și totaă lumea va crede că ai făcut un cu totul alt desert, fără să își dea seama că doar ai „reciclat” cozonacul rămas de la Paște.

Vezi AICI cum se prepară budinca de cozonac cu stafide, un desert uimitor care va strânge din nou familia în jurul mesei.

Merge perfect alături de o ceașcă de cafea sau o cană de lapte cald. Iar dacă ai exagerat cu mâncarea de Paște, iată aici mai multe ponturi despre cum reușești să îți recapeți forma fizică.

Sursă foto: Shuttsertock, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter