Cât stă friptura de miel la cuptor. Secretul pentru o carne suculentă și fragedă

De Oana Savin, pe

Friptura de miel este, probabil, cel mai așteptat preparat la masa de Paște. Fie că este pulpă sau cotlete, este foarte important să știm timpii de gătire pentru ca friptura să nu iasă uscată.

În funcție de tipul cărnii se modifică și timpul de gătire al minunatei fripturi pe care românii o savurează de fiecare dată, de Paște.

Cât stă friptura de miel la cuptor

În general, gospodinele aleg să facă friptura de miel din pulpă. În funcție de rețeta aleasă, este bine ca mielul să stea la cuptor în jur de două ore. În prima parte a coacerii este necesar să acoperiți carnea cu folie, pentru a se coace la interior, iar mai apoi să o descoperiți pentru a se rumeni.

Dacă marinați înainte carnea de miel, aceasta se va găti mai repede, deoarece are timp să se frăgezească în marinadă.

Citește și: Cozonaci de Paşte. Cele mai bune și ușoare rețete

Pe de altă parte, dacă vreți să pregătiți câteva cotlete de miel, aveți grijă la timpii de gătire. Cotletele de gătesc mult mai repede decât pulpa de miel. Mai ales, dacă folosiți și puțin vin alb, acestea nu doar vor avea o aromă mai specială, ci vor fi mult mai fragede.

Cu o rețetă bună, puteți pregăti niște cotlete de miel delicioase în doar jumătate de oră.

Citește și: Reţete de cocktail pentru Paşte

Cele mai bune rețete cu carne de miel

Rețetele pentru friptură de miel sunt multe și nu întotdeauna ne ies ca la carte, deși le urmăm pas cu pas. Pentru a putea pune pe masa de Paște o friptură de miel fragedă și gustoasă este necesar să aveți la îndemână o rețetă cu care să nu aveți cum să dați greș. Iată care sunt cele mai bune și sigure rețete pentru friptura de miel:

Friptură de miel la cuptor cu vin alb – această friptură se face mai lent, dar rezultatul este unul excepțional. Carnea iese suculentă și fragedă, de zici că a fost pregătită de cel mai iscusit bucătar.

Friptură de miel la cuptor – una dintre cele mai rapide rețete. Carnea trebuie să stea la cuptor doar 65 de minute și nu trebuie să vă petreceți prea mult timp pe lângă ea. Rezultatul – o friptură la care mulți visează tot timpul anului.

Friptură de miel la cuptor marinată – Așa cum spuneam mai sus, o marinadă bună face ca friptura de miel să iasă pur și simplu perfectă! Rețeta aceasta este ideală pentru cei care adoră ierburile aromatice combinate cu carnea delicioasă de miel.

Citește și: Pască de Paște. Cele mai bune rețete pentru pască

Cine nu iubește cotletele de miel? Dacă încă nu le-ați încercat, acum este momentul să vă uimiți întreaga familie cu o altfel de friptură de Paște.

Cotlete de miel la cuptor – o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă. Se țin la cuptor 80 de minute, dar merită din plin fiecare secundă. Cu siguranță vor atrage toate privirile încă de când le veți așeza pe masă.

Citește și: Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu friptura de miel pentru masa de Paște

O rețetă care trebuie neapărat încercată este cea a celebrului bucătar Gordon Ramsay. Acesta face cotletele de miel în crustă de ierburi aromatice. Rezultatul: o nebunie pe care toți invitații se vor bate.

Dacă vreți să faceți cu adevărat furori la masa de Paște, atunci trebuie să apelați la această rețetă de friptură de miel împănată cu usturoi și slănină afumată. O combinație de gusturi și de mirosuri îmbietoare care îți va lăsa gura apă încă de când se va afla la cuptor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter