Când se vor închide școlile în București. Anunțul lui Ludovic Orban

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 octombrie 2020, 11:08

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește dramatic de la o zi la alta, iar una dintre întrebările care stă acum pe buzele tuturor este legată de o posibilă închidere a școlilor.

În urma unui control făcut la sediul DSP București, premierul Ludovic Orban a declarat că dacă rata de infectare cu SARSA-CoV-2 trece de 3 la mia de locuitori, atunci toate școlile vor intra în scenariul online.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

„Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare. La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătății și Ministerului Educației ce înseamnă trecerea la scenariul roșu și anume învățământ online”, a spus Orban, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter