Atenție la frauda „wangiri”, înșelăciunea infractorilor prin intermediul telefonului

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 noiembrie 2020, 14:14

Operatorii de telefonie din România trag un semnal de alarmă cu privire la un tip de fraudă japonez, numit „wangiri” – în traducere „sună o dată și închide”.

Un operator de telefonie din România a trimis un mesaj clienților săi care suna în felul următor: „Îți atragem atenția asupra fraudei de tip wangiri, prin care persoane necunoscute încearcă să obțină câștiguri ilegale prin apelarea unor numere aleatoare. Îți recomandăm să nu suni înapoi numere necunoscute de la care ai apeluri pierdute, cu prefixe internaționale ale unor țări exotice.”

Citeşte şi: SRI: Sms-ul „Detalii secrete Covid-19” contine un virus ce oferă accesul hackerilor la datele bancare

Numele acestui tip de fraudă provine din Japonia, și înseamnă „sună o dată și închide”. Această escrocherie a mai fost folosită în România.

Autorii infracțiunii generează, de pe numere internaționale cu supra-taxare, apeluri bulk către numere aleatoare. Celor care răspund sau sună înapoi li se cere să rămână cât mai mult timp conectați în convorbire, costurile regăsindu-se ulterior pe factura abonamentului.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Operatorii de telefonie recomandă utilizatorilor să nu răspundă la apeluri neașteptate, primite de la numere internaționale sau de la numere necunopscute sau suspecte.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter