Aplicația pentru detectarea bolnavilor cu COVID-19 în funcție de sunetul tusei

De Unica.ro, pe

O aplicație care folosește inteligență artificială ar putea identifica dacă o persoană este sau nu infectată cu noul coronavirus în funcție de sunetul tusei.

Citeşte şi: Cum îți dai seama dacă tusea ta este simptom de coronavirus sau altceva

Oamenii de știință din Mexic, Statele Unite, Spania și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute of Technology, au întocmit o bază de date cu mii de sunete de tuse de la persoane de toate vârstele, cu și fără COVID-19. Cu ajutorul unui algoritm , aceștia au analizat aceste sunete și au reușit să distingă anumite frecvențe din tusea persoanelor infectate, potrivit techsome.club.   Rezultatele au arătat diferențe semnificative între tusea persoanelor care aveau virusul pandemic față de cele care nu au fost infectate cu SARS-Cov-2.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Starea pacientului ar putea fi astfel identificată în 15 secunde. Conform cercetărtorilor, există unde sonore pe care urechea umană nu le-ar putea percepe și identifica la fel de ușor, dar Inteligența Artificială poate face acest lucru cu o acuratețe ridicată. Detectorul de tuse va fi disponibil într-o aplicaţie pe telefonul mobil, iar descărcarea va fi gratuită.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter