Angela Merkel: „Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”. Când vor fi disponibile

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 08:28
Liderii UE au participat la o videoconferință în care au discutat și despre pașapoartele de vaccinare pentru persoanele care s-au imunizat împotriva COVID-19. 

Pentru a salva sectorul turistic grav afectat de pandemia de COVID-19 anul trecut, liderii europeni au fost de acord că este nevoie de un certificat digital de vaccinare comun, pentru ca persoanele imunizate să poată călători în condiții de siguranță.

Citește și: Ce schimbări ar aduce în Europa un pașaport digital de vaccinare

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare. Probabil vor fi disponibile înaintea verii”, a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, precizând că va fi nevoie de aproximativ trei luni pentru a se vrea baza tehnică pentru astfel de documente, potrivit Libertatea.ro.

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat înaintea summit-ului european online că ”acest proiect trebuie implementat în primăvară – dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”. De asemenea, acesta susține că pașapoartele digitale ar trebui să ofere acces în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism, nu doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, ci și celor care au test negativ recent.

Franța a respins pașapoartele de vaccinare

Pe lângă Austria, țări precum Italia, Spania, Portugalia, Cipru, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Ungaria, Polonia, Danemarca și Suedia susțin această inițiativă. Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din întreaga lume, a anunțat deja că va emite pașaportul verde pentru cei imunizați.

Citește și: Moderna testează un vaccin care ar putea fi eficient și împotriva tulpinii sud-africane de coronavirus

În schimb, țări precum Belgia, Olanda și România nu s-au arătat convinse că este o idee bună. Franța a respins cu totul propunerea, susținând că nu sunt suficienți oameni vaccinați pentru a se introduce astfel de certificate digitale.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter