Comisia Europeană a recomandat aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE. Ce condiții a pus

De Unica.ro, pe

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova, după cum a anunțat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană este de părere că Ucraina și Republica Moldova merită statutul de țări-candidate la UE și, de asemenea, perpectiva unui viitor european. Însă cele două țări ar trebui să implementeze o serie de reforme în ceea ce privește statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției, a anunțat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a lăudat Ucraina

Cu siguranță, Ucraina a demonstrat aspirația și determinarea de a se ridica la înălțimea valorilor și standardelor europene. Ucraina are o democrație parlamentară și prezidențială solidă, o administrație publică ce funcționează foarte bine. Ucraina are o societate civilă foarte dinamică, foarte activă, iar acesta este un lucru bun.

Are un sistem electoral care s-a dovedit a fi corect și liber. Ucraina a luat deja măsuri importante pentru a deveni o economie de piață pe deplin funcțională. Știm cu toții că ucrainenii sunt gata să moară pentru perspectiva europeană. Noi ne dorim ca ei să trăiască alături de noi visul european, a spus Ursula von der Leyen.

Totodată, aceasta a transmis Ucrainei că depinde doar de ea dacă va fi acceptată ca țară a Uniunii Europene.

Avem un mesaj clar, iar acesta este: da, Ucraina merită perspective europene, da, Ucraina trebuie să fie primită ca stat candidat. Mergem conform regulilor, progresul depinde de Ucraina, mingea este în teritoriul ucrainenilor, a mai precizat ea.

Citește și: Bianca Drăgușanu și-a mărit din nou buzele. Cum arată după cea mai recentă intervenție estetică

Jessica Alves a pozat topless. Cum arată astăzi fostul „Bărbat Ken”

La 52 de ani, Mihaela Rădulescu arată senzațional în costum de baie

Delia, probleme de sănătate: „Ce minunată e viața, îmi dau demisia”

Comisia Europeană recomandă și aderarea Republicii Moldova la UE

De asemenea, recomandăm Consiliului să acorde Moldovei perspectiva unui viitor european și statut de țară-candidată, în ideea că țara va face o serie de reforme importante. În trecutul recent, Moldova a făcut pași decisivi către reforme. Există un mandat clar de la cetățeni.

Este pe o reală cale reformistă, anticorupție și europeană, pentru prima oară de când a obținut independența. Cât timp liderii țării continuă pe acest drum, credem că țara are potențialul să se ridice la înălțimea așteptărilor, a mai transmis Ursula von der Leyen.

Recomandările Comisiei Europene vor trebui aprobate de Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter