Amalia Enache va transmite de la Vatican ceremonialul de alegere a noului Papa

De Unica.ro, pe

Amalia Enache va transmite de la Vatican pentru telespectatorii Stirilor Pro Tv totul despre ceremonialul de a alege un nou Papa dupa demisia lui Benedict al XVI-lea.
“Este un moment istoric si puternic incarcat emotional pentru lumea catolica (adica pentru mai bine de un milliard de pamanteni), pentru crestini in general si cu semnificatie pentru toata umanitatea: se alege un nou Papa, si asta desi precedentul e inca in viata. Asa ceva nu s-a mai intamplat de peste 600 de ani incoace. Demisia lui Benedict al XVI-lea a schimbat o intreaga paradigma:  sa fii Papa e o misiune pe viata sau e un job din care poti sa demisionezi?!, se intreaba inca oamenii. Retragerea neasteptata a Papei a precipitat o alegere despre care multi cred ca va marca decisiv istoria crestinismului si ma bucur sa transmit din mijlocul evenimentelor.”, marturiseste prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv.
Stirile Pro Tv vor fi in piata San Pietro si cu ochii pe cosul din care va iesi fum alb sau negru si astfel romanii vor fi conectati la momentul in care lumea catolica va avea un nou Papa. “Voi simti si voi transmite mai departe starea, atmosfera speciala din Cetatea Vaticanului intr-un moment istoric, din mijlocul credinciosilor care se vor strange acolo. Voi explica in ce fel se face alegerea, intr-o lume inca plina de taine si suspectata de imense jocuri de culise si chiar de interese, tot mai lovita de scandaluri, dar si cu o putere de necontestat.”, spune Amalia care este onorata sa fie corespondentul special al Pro Tv intr-un moment istoric.
Prin corespondentele ei din cadrul Stirilor Pro Tv, Amalia Enache i-a ajutat  pe romani sa participe la nunta Printului Felipe, mostenitorul tronului Spaniei, la nunta Printului William si la toata atmosfera de sarbatoare de atunci, de pe strazile Marii Britanii. “N-am uitat o secunda din tot ce am trait acolo, la ambele evenimente, n-am uitat nici macar o secventa din imaginile pe care le-am surprins cu privirea sau cu camera si sunt sigura ca de aceasta data emotia va fi chiar mai mare.”, spune Amalia care se bucura de fiecare data cand poate sa-si faca meseria de jurnalist la evenimente planetare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter