Actorul Bill Cosby riscă 30 de ani de închisoare. A fost găsit vinovat de agresiune sexuală

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 27 aprilie 2018, 10:02
Actorul american Billl Cosby riscă până la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală.

Juraţii unei instanţe judiciare din comitatul Montgomery (Philadelphia) l-au găsit vinovat pe Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, pentru trei capete de acuzare privind agresarea sexuală a studentei Andrea Constand, relatează CBS News.

Actorul riscă să fie condamnat la câte zece ani de închisoare pentru fiecare acuzaţie, dar sentinţele vor fi executate în acelaşi timp.

Citește și: Dezvăluire cutremurătoare! Violată de un actor celebru?

Constand l-a acuzat pe american că a dus-o el acasă şi a drogat-o, după care a abuzat sexual de ea. Faptele s-au petrecut în 2004 şi este singurul proces pentru care faptele nu s-au prescris.

Avocaţii lui Bill Cosby au susţinut, de-a lungul procesului, că femeia abuzată este o mincinoasă patologică, care a vrut doar să şantajeze vedeta.

De altfel, actorul i-a plătit femeii 3,4 milioane de dolari, după o înţelegere civilă, în 2006.

Cosby a fost acuzat de peste 60 de femei de agresiuni cu caracter sexual.

Născut la 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

Citește și: Motivul pentru care celebritățile s-au îmbrăcat în negru la Globurile de Aur 2018

Pe de altă parte, Bill Cosby a scris și numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter