Bill Cosby, eliberat din închisoare deși a fost condamnat pentru agresiune sexuală

De Adelina Duinea, pe

Comediantul Bill Cosby (83 de ani) a fost eliberat din închisoare pe 30 iunie 2021, după mai bine de doi ani petrecuți în spatele gratiilor. Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea sa pentru agresiune sexuală.

În anul 2018, Bill Cosby a fost găsit vinovat de drogarea și molestarea jucătoarei de baschet Andrea Constand în 2004. Deși a fost judecat penal doar pentru acest act, un total de 60 de femei au admis că au fost agresate sexual de actor.

Bill Cosby trebuia să servească o pedeapsă de trei până la zece ani de închisoare. Decizia inițială a instanței a fost anulată fiindcă avocatul comediantului încheiase înaintea procesului un acord care garanta că acesta nu va fi condamnat.

Bill Cosby, eliberat din închisoare deși a fost condamnat pentru agresiune sexuală

Condamnarea actorului din 2018 a fost văzută drept un moment de referință în mișcarea #MeToo, relatează BBC. Curtea Supermă din Pennsylvania a constatat recent că „procesul a fost încălcat”, deoarece avocații lui Cosby încheiaseră un acord cu un procuror de stat anterior, acord care prevedea că actorul nu va fi acuzat.

La ieșirea din închisoare, Bill Cosby nu a dat nicio declarație, sprijinindu-se, în schimb, pe echipa sa de avocați și pe Andrew Wyatt, purtătorul lui de cuvânt. „Acesta este un verdict important pentru noi, într-o zi importantă”, a spus Wyatt.

„Domnul Cosby și-a folosit întotdeauna celebritatea și numele pentru a le ajuta pe colegele lui… Cum ar putea un bărbat care este urmărit zilnic de FBI să violeze și să drogheze femei… mai ales un bărbat de culoare?”, a completat.

Citește și:

Când este finala Survivor România 2021 și cât valorează marele premiu

Cu ce afecțiune se confruntă încă din adolescență Oana Matache, sora Deliei

Fotografie rară cu mama Cleopatrei Stratan. Logodnicul solistei a publicat imaginea online

Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru trei acuzații de agresiune împotriva tinerei Andrea Constand. Andrea și actorul s-au cunoscut în anul 2002, când tânăra juca în echipa de baschet a Universității Temple din Philadelphia. La vremea aceea, Andrea îl descria pe comediant drept un mentor pentru ea.

Ulterior, aflată în locuința actorului, Andrea a fost drogată și molestată. Incidentul a avut loc în anul 2004. Sportiva a vorbit pentru prima dată cu poliția despre cele întâmplate în anul 2005, dar fostul procuror de stat, Bruce Castor, nu a depus acuzații penale.

Apoi, Andrea l-a dat în judecată pe comediant pentru agresiune sexuală și defăimare, ajungând la un acord confidențial în 2006. În 2014 și 2015, zeci de femei au împărtășit acuzații similare împotriva lui Cosby.

Autoritățile știau că limitele impuse de lege nu le permiteau să investigheze majoritatea acuzațiilor, dar au redeschis cazul Andreei și, în cele din urmă, l-au acuzat pe actor.

Foto: Profimediaimages.ro: Rick Kaufman, London Entertainment, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter