A născut un copil și l-a înregistrat pe numele altei femei. Ce s-a întâmplat cu băiețelul

De Unica.ro, pe
O româncă a născut în Spania și și-a înregistrat fiul pe numele unei alte femei, căreia îi furase cartea de identitate. Au trecut 9 ani de atunci și situația nu s-a remediat, nici după proba ADN care a scos la iveală adevărul. 

Povestea halucinantă a început în 2007, atunci când o tânără de 19 ani din Vaslui a hotărât să plece în Spania. Pentru că nu avea buletin, i-a furat cartea de identitate cumnatei sale. În decembrie 2008, femeia, care se afla atunci în localitatea Villanueva de Castellon din Spania, a născut un băiețel. Atât la maternitate, cât și la starea civilă, a prezentat cartea de identitate a cumnatei sale aflate în România.

Citește și: Povestea inginerului care poartă tocuri și fuste: Fiica mea și-ar dori să-mi poarte pantofii

Câțiva ani mai târziu, în 2021, băiatul a fost găsit singur pe străzi, iar autoritățile au sesizat Consulatul Român. Ancheta socială la domiciliul familiei din Bârlad a scos la iveală întreaga poveste. Copilul de 4 ani a fost repatriat, fiind internat la Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii Vaslui, potrivit Libertatea.ro.

Băiatul nu are nici după 9 ani un nou certificat de naștere

Femeia căreia i s-a furat identitatea a anunțat instanța că de fapt, nu este ea mama copilului, motiv pentru care nu se poate ocupa de creșterea lui. Părinții din acte au fost de acord ca băiatul să fie preluat de autorități.

Copilul a ajuns în grija unui asistent maternal și a avut „o evoluție favorabilă pe toate planurile”. Când familia care l-a luat în grijă a anunțat că nu va mai putea să se ocupe de el, situația juridică privind mama biologică a minorului a ajuns din nou pe masa judecătorilor. Tribunalul Vaslui a decis încredințarea băiatului celui de-al doilea asistent maternal, iar judecătorii i-au obligat pe cei doi părinți care figurau în certificatul de naștere „să presteze fiecare, câte 30 de ore lunar, acțiuni sau lucrări de interes local, pe durata aplicării măsurii de protecție specială, pe raza administrativ teritorială în care au domiciliul sau reședința”.

Citește și: Povestea impresionantă a unei fetițe de 12 ani care a devenit profesoară după ce școlile s-au închis

Mama din acte a depus o solicitare prin care a povestit cum s-au întâmplat lucrurile și a cerut să-i fie radiat numele din certificatul de naștere. Experiza ADN a scos la iveală adevărul și judecătorii au cerut consemnarea numelui mamei biologice.

Chiar și așa, nici până în ziua de astăzi autoritățile nu au finalizat acest caz și nu a fost eliberat un nou certificat de naștere. Băiatul se află tot în grija unui asistent maternal.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter