Uniforma devine obligatorie în școli. Elevii vor primi bani de la stat pentru a o achiziționa

De Oana Savin, pe
Uniforma va deveni obligatorie în școli începând cu anul școlar 2021-2022. Această propunere legislativă a fost adoptată marți de Senat.

Mai mult, elevii din învățământul general obligatoriu de stat vor primi bani pentru a-și achiziționa uniforma. Este vorba de suma de 350 de lei, bani ce vor ajunge la elevii din învățământul obligatoriu în fiecare semestru, bani asigurați din bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

„Azi, in plenul Senatului a trecut initiațiva mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum si plata către fiecare elev din bugetul Ministerului Educatiei a sumei de 350 lei/an pentru achizitia de uniforme. Aceasta suma reprezinta 1.9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invațamantului obligatoriu”, a anunțat senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu pe Facebook.

Această propunere legislative urmează să fie votată și de Camera Deputaților, în calitate de for decisional, în procedură de urgență.

Dacă va trece și de Camera Deputaților, uniforma ar deveni obligatoie începând cu anul școlar 2021-2022.

Unitățile de învățământ vor putea stabili pentru elevii lor un semn distinctiv precum un ecuson, o uniform, o eșarfă, etc.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter