Ce s-a întâmplat cu preotul din Suceava care a botezat copilul decedat ulterior

De Unica.ro, pe

Alexandru Mazarache, preotul din Suceava care a botezat copilul decedat ulterior, a dobândit calitatea de suspect într-un dosar de ucidere din culpă.

„Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a spus Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, potrivit știrileprotv.ro.

Citeşte şi: Preot-medic, despre scufundarea copilului la botez: „Să ne ferească Dumnezeu să fim în locul părinţilor!”

Iniţial, fusese deschis dosarul penal in rem. Acum, anchetatorii încearcă să stabilească, cu ajutorul imaginilor video surprinse în timpul ceremoniei de botez, dacă preotul a greșit sau nu.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

În urma necropsiei s-a stabilit că bebelușul “a avut parte de o moarte violentă după ce plămânii i-au fost inundaţi cu lichid”. Botezul a avut loc duminică, la biserica “Sfinții Constantin și Elena” din Suceava. Copilului născut prematur i s-a făcut rău, a fost dus în stare critică la spital și luni dimineața a murit.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter