Câte cazuri COVID-19 au fost în rândul elevilor în primele zile de la redeschiderea școlilor

De Unica.ro, pe

În România, până în prezent (în perioada 8-11 februarie), 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost confirmați cu COVID-19 de când au fost redeschise școlile.

Ministerul Educației a anunțat că incidența cumulată în rândul elevilor de la debutul semestrului al doilea – 1 caz de elev confirmat/10.000 elevi – este mult mai mică decât în rândul populației generale.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii. Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației, potrivit digi24.ro.

Primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor a fost confirmat marți, 9 februarie, și este vorba de un copil de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

„Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă”, a declarat, marți, Smaranda Partenie, director la Școala Sfântul Andrei, Sectorul 6.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter