Când se vor redeschide restaurantele. Anunțul lui Ludovic Orban

De Unica.ro, pe

Potrivit anunțului făcut de premierul Ludovic Orban, restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie! O decizie finală în acest sens urmează a fi luată în cursul acestei săptămânii.

Citeşte şi: Programul teraselor va fi prelungit. Anunțul lui Ludovic Orban

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă. Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a spus Ludovic Orban, la Digi 24.

Orban a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise, însă  doar dacă sunt respectate regulilor de protecție împotriva virusului pandemic.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”, a mai spus premierul.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter