S-a schimbat structura anului școlar. Când vor avea elevii vacanță de iarnă acum

De Unica.ro, pe

Vacanța de iarnă a elevilor începe mai târziu acum, după ce s-a schimbat structura anului școlar, conform Ministerului Educației.

Inițial, vacanța de iarnă era programată pentru a începe în data de 23 decembrie. Însă Ministerul Educației a modificat structura anului școlar la începutul lunii noiembrie. Astfel, vacanța va fi în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, pentru a recupera vacanța din toamnă. Ultima zi de școală va fi 23 decembrie, conform Pro TV.

Preșcolarii și elevii din clasele primare vor avea cele mai multe zile de vacanță (16 zile), pe când restul elevilor se vor bucura de 10 zile. Copiii din grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar vor fi liberi în intervalul 24 decembrie – 9 ianuarie. Copiii din clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal vor avea vacanță între 24 decembrie și 2 ianuarie.

Citește și: Invenții din cărțile de Jules verne care au devenit realitate

Citește și: Ce vedete vor participa la „Survivor 2022”

Citește și: Lacul Sf. Ana, lacul cu apa cea mai curată din România

Citește și: Studiu: cât de mult se implică tinerii în provocări și farse periculoase pe TikTok

Prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie) vor fi în weekend, iar aceeași situație este și în cazul Revelionului, care va pica într-o zi de sâmbătă. Astfel, angajații nu au zile libere legale pentru sărbători.

Următoarea vacanță pentru elevi va fi cea de primăvară, care va începe vineri, 15 aprilie 2022, și se va încheia duminică, 1 mai 2022. De regulă, în perioada vacanței de primăvară se organizează etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Încă nu se știe în ce condiții se vor desfășura aceste concursuri în anul care urmează, ținând cont de pandemie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter