UNICEF, date îngrijorătoare: unu din cinci copii este îngrijorat pentru viitorul său

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 februarie 2021, 19:04
Un nou studiu realizat de UNICEF, Salvați Copiii, ChildFund Alliance și Eurochild arată că unu din cinci copii din UE este nefericit și îngrijorat pentru viitorul său.

În cadrul raportului „Our Europe. Our Rights. Our Future” („Europa noastră. Drepturile noastre. Viitorul nostru”) au fost consultați 10.000 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, care provin din Europa și din afara granițelor ei, după cum arată Digi24.

Mai mult, unu din zece copii au spus că se confruntă cu probleme de sănătate mintală sau cu simptome de depresie sau anxietate. Fetele au prezentat un risc mai mare în acest sens decât băieții. De asemenea, copiii mai mari au raportat probleme mai grave decât cei mici.

Citește și: Povestea impresionantă a unei fetițe de 12 ani care a devenit profesoară după ce școlile s-au închis

Copiii au mai spus că s-au confruntat cu situații de discriminare. O treime dintre copiii incluși în raport au experimentat acest lucru. Procentul a ajuns însă la 50% în cazul copiilor cu dizabilități, al copiilor din familii de migranți, al copiilor care fac parte din minorități etnice sau al copiilor din comunitatea LGBTQ+.

În mod îngrijorător, 80% dintre adolescenții de 17 ani sunt de părere că educația pe care o primesc nu îi pregătește pentru viitor așa cum ar trebui. Totodată, o treime dintre copiii consultați își doresc să poată influența programa școlară prin adăugarea mai multor activități sportive (33%), a cursurilor despre drepturile copilului (31%) și a mai multor discipline artistice (31%).

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter