Țara în care un singur protestatar a răspuns la mitingul anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

Un protest anti-COVID-19 a fost anunțat pe social media în Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă. Cu toate astea, doar o persoană a răspuns la eveniment, conform The Guardian, citat de Digi24.

Poliția din Noua Zeelandă a fost alertată după ce pe social media au izbucnit mai multe discuții despre un posibil protest anti-lockdown. Cu toate astea, atunci când poliția a mers la fața locului, în Queen Street, pentru a verifica stiuația, au văzut că doar un om venise să se protesteze.

„Poliția a fost în zonă și a vorbit cu o persoană care venise acolo intenționând să participe la protest”, a explicatun purtător de cuvânt al poliției. Persoana a fost încurajată să respecte restricțiile și a ales să plece”.

Citește și: Toate paturile la ATI de la Marius Nasta s-au ocupat cu pacienți COVID-19: „Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe”

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre un posibil lockdown: „Asta cred că va fi din nou abordarea noastră”

Citește și: Strategia Suediei de gestionare a pandemiei a eșuat: „Au subestimat mortalitatea extraordinar”

Citește și: Avertismentul medicilor: persoane tinere, nevaccinate și fără comorbidități internate cu COVID-19 la ATI

Apelul la protest a fost anunțat pe un cont de Instagram, unde oamenii „care văd imaginea de ansamblu” erau chemați să participe. În acea postare, Jacinda Ardern, premierul Noii Zeeland, a fost criticată pentru „distrugerea economiei” și „distrugerea locurilor de muncă”. Cu toate acestea, rata șomajului a scăzut la 4% în luna iunie 2021, iar economia a rezistat mai bine decât estimările din trecut.

Cu o săptămână în urmă, în jur de 100 de protestatari s-au adunat în Queen Street, dintre care patru au fost arestați. Alte patru persoane au fost arestate la un protest cu 20 de participanți în orașul Tauranga. Un protest a fost semnalat și în fața unei secții de poliție din orașul Nelson din Insula de Sud – însă acesta s-a destrămat după ce polițiștii au emis aproximativ 20 de avertismente verbale.

În prezent, Noua Zeelandă se află în carantină la nivel național, întrucât un focar de infectări cu varianta Delta a făcut autoritățile să intre în alertă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter