Pacient COVID-19, despre protestatarii din fața spitalului unde este internat: „Jalea mai mare e când vor căuta un loc liber la ATI”

De Unica.ro, pe
Manifestanții de la protestele AUR împotriva măsurilor de protecție în fața pandemiei au scandat în curțile spitalelor COVID-19. Unul din pacienții internați a povestit cum a fost pentru el.

Mircea Florescu este un pacient în vârstă de 51 de ani internat cu COVID-19 la Spitalul CFR din Brașov. El a urmărit și filmat aseară o parte din protestul AUR din orașul său. El a povestit că „nu e împotriva manifestațiilor de niciun fel, dar măsurile de protecție sanitară trebuie respectate”.

„Ne desparte doar un gard…”, a scris el pe Facebook. „Ei pe stradă, cerând drepturi, dar neținând cont de obligații. Dincoace de gard, lume care a încercat să se protejeze cum a putut mai bine. Faptul că nu ne-a iesit e dovada ca ne aflăm în spital, unii cu tuburi de oxigen pentru a respira mai bine, alții la terapie”.

El a filmat de la geam protestatarii AUR, din salonul unde a fost internat pe 19 martie și de unde urmează să fie externat astăzi, fiind declarat vindecat (însă el trebuie să urmeze tratament încă o lună). „După zile întregi de nesomn, fără poftă de mâncare și fără sete, noaptea m-a prins treaz și am înregistrat marșul de pe bulevardul 13 decembrie”, a povestit Mircea Florescu pentru Libertatea.

Brașoveanul a mai adăugat, de asemenea: „Covidul nu iartă! Mi-e milă de cei care au protestat. Nu sunt împotriva manifestațiilor de niciun fel, dar măsurile de protecție sanitară trebuie respectate oriunde. Și, probabil, vor fi necesare mult timp de acum încolo”.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre cei care au protestat în curtea spitalelor: „Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

Citește și: Care sunt sechelele cu care rămân unii oameni după vindecarea de COVID-19

Citește și: Studiu: varianta britanică de COVID-19 ar avea un grad mai mare de mortalitate

Citește și: Ce ne-a învățat pandemia despre viață și sănătate

Totodată, el a povestit despre cât de dificil este să prinzi un loc la ATI. „E dreptul lor să protesteze”, a spus bărbatul. „Dar jalea mai mare e când vor alerga să caute un loc liber la ATI. Până să se elibereze un loc la Spitalul CFR, eu am stat trei zile în containerele de la Codlea”.

Mircea Florescu nu este sigur cum s-a îmbolnăvit, întrucât se proteja. Soția și fiul de 21 de ani nu au avut nimic, fiica de 17 ani a făcut boala, dar s-a tratat la domiciliu, el fiind singurul care a avut nevoie de spitalizare.

Bărbatul a ținut să le mulțumească tuturor cadrelor medicale care au avut grijă de el și de restul pacienților: „Mii de mulțumiri femeilor de serviciu, infirmiere, asistente medicale și doctori care, purtând combinezoane de protecție, măști și toate cele, s-au ocupat de tratarea pacienților în Spitalul CFR. Cu respect, mă inclin!”.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter