Cum a ajuns o fostă DJ-iță premierul Noii Zeelande

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 21 martie 2019, 16:30
Jacinda Ardern este cea mai tânără femeie lider din lume. La doar 37 de ani, aceasta a ajuns prim-ministru al Noii Zeelande, însă înainte de a se ocupa de bunăstrarea țării sale, a avut o slujbă total diferită.

Stilata femeie politician și-a încercat mâna la pupitru, fiind DJ la un festival de muzică în anul 2014.

De când a preluat puterea Partidului Muncitoresc, pagina sa de Instagram încearcă să ilustreze o femeie de carieră care are o misiune: să nu mai existe copii săraci. Însă, privind cu doar câțiva ani în urmă, lui Ardern îi plăcea să meargă la festivaluri.

Fosta DJ-iță obișnuia să difuzeze piese ale unor artiști precum Snoop Dogg, Iggy Pop, The Beatles și Spice Girls.

Timp de mai mulți ani, Ardern obișnuia să fie DJ în timpul ei liber”, a afirmat Isabelle Truman, editor de conținut la Marie Claire, citată de Daily Mail.

Vorbind despre premierul Noii Zeelande, Truman spune că sunt prietene de când s-au cunoscut, în 2014.

Încă este aceeași femeie inteligentă, bună și autentică pe care o cunosc. Încă este o prietenă cu care pot să râd la un pahar de vin. Doar una care se întâmplă să conducă o țară”, a subliniat ea.

Jacinda Ardern s-a născut într-o familie de mormoni devotată, însă și-a pierdut credința după ce a împlinit 20 de ani. Și se pare că întotdeauna a avut un interes în politică. Obișnuia să facă campanii în școală, printre care una în care cerea să li se permită fetelor să poarte pantaloni.

S-a înscris ca voluntar în Partidul Muncitoresc pe când avea doar 17 ani . A renunțat la stilul sport pentru costume stilate și a devenit cel mai tânăr prim-ministru din lume în anul 2008.

Jacinda Ardern a devenit și primul lider din lume care a așteaptat un bebeluș în perioada mandatului.

„Voi fi prim-ministru și mamă, iar Clarke (n.r. soțul ei) va fi un tată care va sta acasă”, a declarat tânăra când și-a anunțat sarcina, în luna ianuarie 2018.

Ea a precizat că se va întoarce la muncă la șase săptămâni după ce va naște, pe 17 iunie.

Nu sunt prima femeie care muncește și are un bebeluș. Știu că sunt circumstanțe speciale, dar sunt multe femei care au reușit, înaintea mea”, a mai spus premierul Noii Zeelande.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter