Tragedie în Maramureș: un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat în dormitorul său

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 februarie 2022, 18:46

O tragedie de proporții a avut loc în Maramureș, unde un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat în dormitorul lui.

Deși au fost chemate cadrele medicale, a fost din păcate prea târziu. Acestea nu au putut să mai facă altceva în afară de a constata decesul. Băiatul se spânzurase cu cordonul de la halatul de la baie.

A fost demarată o anchetă de către criminaliștii din cadrul IPJ Maramureș, echipa fiind coordonată de un procuror criminalist. Aceștia vor să stabilească motivele exacte din spatele deciziei copilului de a se sinucide.

Cadavrul copilului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală și dus la morga Spitalului de Urgență Baia Mare pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

Sursele apropiate familiei minorului, contacte de Antena 3, susțin că băiatul a avut unele neînțelegeri cu părinții săi, cu privire la temele primite la școală. Mama lui l-ar fi pus pe acesta să oprească televizorul și să meargă să învețe, dar el și-a pus capăt zilelor.

Citește și: Pandemia de anxietate: „Oamenii au conștientizat că moartea e foarte aproape și poate să lovească oricând”

Citește și: Cele mai bune sfaturi de gestionare a anxietății, de la un psihoterapeut francez

Citește și: Moartea a doi copii aduși prea târziu la medic, anchetată de DSP: „Concepția lor este să nu stea la mâna unui medic”

Citește și: Ce este comparația socială și cum îți distruge interacțiunile cu cei din jur

Incidentul a avut loc la trei săptămâni după ce alți doi minori s-au sinucis. Amândoi aveau 16 ani și proveneau din cartierul Ferneziu, din Baia Mare.

Aceste incidente s-au produs într-o perioadă în care experții vorbesc despre efectele negative ale pandemiei asupra sănătății psihice a oamenilor. Specialiștii cred că ne confruntăm cu o pandemie de ordin anxios și depresiv.

Numărul pacienților din cabinetele psihologilor s-a dublat în ultima perioadă. Dacă înainte de pandemie un psiholog avea 50 de pacienți pe lună, acum are 100, iar 75% suferă de anxietate.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter