Sondaj: Românii au avut un 2021 mai dificil ca alții, dar sunt mai optimiști pentru 2022 decât mulți oameni

De Unica.ro, pe

Românii au avut un 2021 dificil din multe puncte de vedere. Cu toate astea, ei sunt mai optimiști pentru 2022 decât mulți alții.

Acesta este rezultatul unui studiu IPSOS care a acoperit 33 de țări. În prezent, România se numără printre cele mai îngrijorate țări cu privire la creșterea prețurilor, după cum arată datele prezentate de IPSOS în data de 6 ianuarie.

Studiul arată că, la nivel mondial, 3 din 4 consumatori se așteaptă ca prețurile să crească mai repede decât vor crește veniturile populației. România se află în topul națiunilor îngrijorate de acest fenomen (cu un procent de 85% din românii intervievați fiind de acord). Îngrijorările vin în contextul unei inflații record și al creșterii alarmante a prețurilor pentru gaze naturale și energie, conform Libertatea.

Cei mai îngrijorați sunt românii cu educație superioarp (93%), precum și persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani (92%). Similar, un nivel semnificativ de îngrijorare în privința prețurilor în creștere s-a înregistrat în Rusia (88%), Chile (85%) și Olanda (85%).

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: OMS, despre varianta Omicron: Apar tot mai multe dovezi că provoacă simptome mai ușoare

Citește și: Vedete care au avut COVID-19 în 2021 și experiențele lor

Citește și: Un român de 19 ani a inventat o mască revoluționară – își schimbă culoarea când își pierde eficiența

Totodată, studiul arată că optimismul câștigă teren anul acesta. Cele mai multe persoane intervievate din cele 33 de țări sunt optimiste. Concret, 77% se așteaptă ca anul următor să fie mai bun. Mai mult, 2021 s-a dovedit a fi un an mai bun pentru majoritatea țărilor.

În cazul românilor, 8 din 10 oameni cred că anul 2022 va aduce lucruri mai bune decât 2021, peste media globală. Persoanele încrezătoare sunt cele cu educație scăzută (100% de acord), proprietarii de afaceri (88%) și tinerii sub 35 de ani (86%).

Studiul IPSOS s-a desfășurat online, în perioada 22 octombrie – 5 noiembrie 2021, în rândul cetățenilor adulți din 33 de țări. Eșantionul a cuprins un număr total de 22.023 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani din Statele Unite ale Americii, Canada, Israel, Malaezia, Africa de Sud și Turcia, respectiv 16-74 de ani din alte 27 de țări (printre care și România).

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter