Diaspora evită întoarcerea acasă de sărbători – zborurile au scăzut cu 70%

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 decembrie 2020, 19:52
Puțini români din diaspora vor veni acasă de sărbători, din cauza pandemiei de COVID-19, după cum arată datele strânse de operatorul turistic Vola.ro.

Numărul de zboruri din Italia, Spania și Germania, statele din Europa unde se află cei mai mulți români din diaspora, a scăzut cu 72%. Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România.

Urmează apoi Germania, cu o diminuare a zborurilor de 64%, Spania, cu o diminuare de 58%, Franța, cu 44%, și Marea Britanie, cu 32%.

„Aproape șase milioane de români trăiesc în afara țarii și aproximativ o treime dintre aceștia veneau în țară în preajma sărbătorilor”, a explicat Claudia Tocila, director de marketing la Vola.ro, conform Libertatea. „Marea Britanie, Italia, Spania, Franța erau doar câteva dintre rutele pe care cu greu mai puteai găsi locuri disponibile în perioada sărbătorilor”.

Citește și: Suedia, vârf de infectări cu COVID-19 la fel de rău ca în primăvară

Totodată, prețul biletelor a crescut. În 2020, prețul a crescut în medie cu 21% spre deosebire de 2019. Iată cum a evoluat prețurile biletelor spre România din următoarele țări:

  • Germania: românii care au venit în țară anul acesta din Germania au cheltuit, în medie, cu 15% mai mult față de anul trecut (adică 168 euro/persoană, spre deosebire de 146 euro/persoană);
  • Spania: zborurile dinspre Spania au avut o creștere medie cu 27% față de anul trecut (românii au platit 185 euro/persoană, zbor dus-întors);
  • Italia: s-a observat o scădere în tarifele pentru zborurile din Italia către România de 15% (costul mediu al unui zbor în 2020 a fost de 95 euro/persoană, comparativ cu 112 euro/persoană anul trecut).

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter