Dezolant! Zeci de români fără adăpost dorm pe stradă în centrul Londrei

De Unica.ro, pe

Peste douăzeci de bărbaţi şi femei dorm, noapte de noapte, pe cartoane în centrul Londrei, pe strada Park Lane, în apropierea zonei cu hoteluri de cinci stele.

Un angajat al unuia dintre magazinele de pe Park Lane spune că persoanele care îşi petrec nopţile pe stradă sunt „aproape toţi din România” şi îşi fac apariţia în fiecarea seară, în jurul orei 20.30. Acesta a explicat că sunt paşnici şi nu au creat probleme sau scandaluri, dar numărul lor continuă să crească.

„Îi văd doar seara. Dimineața pleacă, iar eu trebuie să strâng mizeria pe cfare o lasă în urma lor”, a explicat angajatul, potrivit thesun.co.uk.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Această situațe a apărut în contextul creșterii numărului de persoane fără locuințe care, în timpul stării de urgență în contextul pandemiei, au fost cazați în hoteluri. Acum că hotelurile s-au redeschis în scopuri de afaceri, cei fără adăpost au fost evacuați din hoteluri și lăsați în voia sorții.

Oficialii Consiliului Westminster au anunțat că știu despre situație și încearcă să găsească o soluție în acest sens.

„Suntem conștienți că un grup de oameni care dorm pe străzi s-au așezat în Park Lane, în ultimele zile. Lucrăm cu partenerii noștri de la organizațiile de caritate, poliție și Ministerul de Interne, pentru a găsi o soluție”, au spus reprezentanții Consiliului.

Sursa foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter