Când vor putea românii să plece în Turcia fără test COVID-19

De Unica.ro, pe
Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români în această vară, conform declarațiilor oferite de Ferit Turgut, reprezentant din conducerea Asociației agențiilor de turism din această țară, citat de Agerpres.

În Turcia, perioada de lockdown se încheie pe 17 mai. Până la finalul lunii se va lua o decizie cu privire la țările pentru care se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turiști. Este posibil ca românii să nu mai aibă nevoie de aceste teste, ținând cont că România are în prezent o situație bună a cazurilor de COVID-19.

Turgut a spus că în Antalya sunt așteptați anul acesta între 500.000 și 600.000 de turiști români, aceștia fiind în top 20 al țărilor cu prezență mare în regiune, lista având în frunte Rusia, potrivit Libertatea.

Citește și: Turismul reînvie: tot mai multe rezervări de vacanțe în noul an

Citește și: Câte persoane s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 la concertul-test organizat în Barcelona

Citește și: Primele cazuri de infectare cu o variantă indiană a virusului SARS-CoV-2, confirmate în județul Brașov

Citește și: Studiu: O doză de vaccin anti-COVID-19 reduce la jumătate transmiterea bolii în aceeași familie

Anul acesta, Antalya speră să atragă 7,4 milioane de turiști, după ce la începutul anului au avut un influx de 1,4 milioane de vizitatori. În perioada 2019-2020, numărul de vizitatori a scăzut de la 15 milioane la 3,3 milioane, din cauza pandemiei.

Tot Turgut a mai zis că țara are intenția de a primi pe cei vaccinați fără condiții suplimentare. Cu toate astea, nu au existat încă discuții pentru recunoașterea certificatului verde european. Aproape toți angajații din turism au fost vaccinați, procesul urmând să fie încheiat la finalul lunii mai.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter