Moartea a doi copii aduși prea târziu la medic, anchetată de DSP: „Concepția lor este să nu stea la mâna unui medic”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 14:41

Decesul a doi copii din localitatea Râmnicelu, județul Buzău, a atras atenția DSP-ului și poliției prin circumstanțele în care cele două morți au avut loc.

În ambele cazuri, copiii ar fi fost aduși la medic prea târziu, pentru că ar fi făcut parte dintr-o comunitate religioasă reticentă la tratamentele medicale. Ei au ajuns la spital cu simptome de meningită, iar autoritățile se tem că ar putea fi vorba de un focar de meningită, după cum relatează Digi24.

Este vorba despre o fetiță de un an și o lună, repsectiv un băiețel de trei ani. Fetița a ajuns în stare deosebit de gravă la spitalul din Râmnicu Sărat, și a fost transferată la o altă unitate, cu posibilități de tratament mai bune. Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, a explicat: „Până la sosirea ambulanței, copilul a fost transportat în secția de terapie intensivă. Din nefericire, acolo a decedat în câteva minute”.

În cazul băiețelului, părinții au refuzat inițial să îl interneze, apoi au revenit la spital. „Până la sosirea ambulanței, copilul a fost transportat în secția de terapie intensivă”, a spus medicul Felicia Vasile. „Din nefericire, acolo a decedat în câteva minute”.

Cei doi copii proveneau dintr-o comunitate de 2.700 de membri, din care 1.000 sunt minori. Majoritatea aparțin cultului penticostal. Primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu, a oferit mai multe detalii: „Concepția lor este să nu stea internați, să nu se interneze să stea la mâna unui medic. Nu vor”. Primarul a mai spus că aceste concepții ale oamenilor din comunitate se trag de la faptul că „vin diferiți predicatori care-i învață să nu se vaccineze”.

Autoritățile au menționat că au convins liderii comunității să sprijine desfășurarea anchetei epidemiologice efectuate de DSP și să colaboreze. „Am discutat cu medicul de familie și așteaptă ca părinții, membrii comunității, să vină cu copii pentru prelevare de probe”, a afirmat subprefectul de Buzău, Gabriel Ilie.

Și poliția desfășoară o anchetă, care a deschis un dosar penal de ucidere din culpă, pentru a stabili dacă părinții sunt vinovați că i-au adus pe copii prea târziu la spital.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter