Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Primarul satului: „Mama ne-a spus că s-a jucat cu un băiat”

De Unica.ro, pe

O fetiță de 10 ani din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, județul Tulcea, este însărcinată în luna a cincea.

Primarul satului, Maria Lența, a spus că situația copilului era cunoscută de angajații școlii și că este monitorizată cu ajutorul asistentului comunitar. Situația ar fi fost adusă în atenția autorității locale de către angajații școlii unde învață cea mică.

„Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului”, a spus Maria Lența, conform Digi24. „Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou”. Aceasta a adăugat că fetița provine dintr-o familie cu risc social, care numără șapte copii.

Citește și: Papa Francisc cere producătorilor de arme să se oprească: „Războiul devorează copiii patriei”

Citește și: Când începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Citește și: În România, doar 20% din profesori sunt pregătiți să predea online, conform ministrului Educației

Citește și: Copiii și gravidele, cei mai afectați de expunerea la deșeurile electrice și electronice. Iată cât de mult ajută reciclarea!

Primarul a mai declarat pentru Agerpres: „Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei”.

Situația copilului a fost adusă la cunoștința Inspectoratului de Poliție Județean.

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului arată că în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul de mame minore din județul Tulcea. Mai exact, în ultimele cinci ani, în județ s-au înregistrat 41 de cazuri de mame minore, dintre care șase au abandonat copiii la naștere, iar șapte cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter