Episcopul Devei și Hunedoarei a murit la 52 de ani, după lupta cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a stins din viață joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Episcopul fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie. Starea i s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat.

Membrii bisericii și credincioșii își vor putea lua rămas bun de la Preasfințitul Părinte Gurie sâmbătă, pe 23 octombrie. Sâmbătă, de la ora 09:00, la Catedrala Episcopală din Deva va fi oficiată Sfânta Liturghie, potrivit unui comunicat al eparhiei Devei și Hunedoarei. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00.

Mitropolitul Laurențiu a spus despre Părintele Gurie că a fost un „păstor blând și iubitor de turmă”, care a „mângâiat lacrimile multora”, conform Basilica.ro: „Au venit aici foarte mulţi preoţi nu doar trişti, ci plângând. Ei îl însoţesc cu lacrimi pe Preasfinţitul Gurie, pentru că el a mângâiat lacrimile multora, îl însoţesc prin rugăciune pentru că asemenea unui păstor blând şi iubitor de turmă i-a condus pe toţi preoţii şi pe credincioşii acestei eparhii”.

De asemenea, Mitropolitul Laurențiu a mai adăugat: „Trupul neînsufleţuit al Preasfinţitului Gurie va fi aşezat la intrarea în Catedrala care i-a fost dragă şi în care a fost instalat ca primul episcop al Eparhiei Devei şi Hunedoarei. Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii şi să mângâie sufletele tuturor celor care astăzi îl însoţesc cu tristeţe, dar şi prin rugăciune, nădăjduind ca Dumnezeu să-i răsplătească toată truda sa de doar 52 de ani”.

Preasfințitul Gurie (Grigorie Georgiu) s-a născut în ziua de 31 decembrie 1968 în localitatea Huţa – Chiuieşti, județul Cluj. A făcut școala generală cu clasele I-IV din satul natal şi clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984). A urmat apoi Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992) și Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licenţă).

Ulterior, a urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, secţia de Teologie Sistematică (1996-1997), cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova (1997-2001). În 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al eparhiei Devei și Hunedoarei.

Foto – Episcopia Devei și Hunedoarei/Basilica.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter