Dascălii nu vor mai putea preda și nici să primească salariu fără certificatul verde – țara în care se va întâmpla asta

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 septembrie 2021, 13:35

Dascălii nu vor mai putea preda și nici să primească salariu fără certificatul verde de COVID-19 – acest lucru va fi o realitate pentru o țară din Orientul Mijlociu.

Israel impune ca măsură obligatorie pentru profesori să prezinte certificatul verde COVID-19, iar persoanele care nu îl au sau care nu doresc să se testeze nu vor mai putea profesa începând cu data de 3 octombrie. Mai mult, cadrelor didactice nu li se va permite să țină cursuri online și nici să primească salariu, potrivit Ministerul Educației, conform Digi24.

Certificatul verde COVID-19 arată că o persoană a fost fie vaccinată, fie s-a vindecat de boală. Acesta va fi obligatoriu și în România, unde presupune ca doar persoanele vaccinate, persoanele care au trecut prin boala COVID-19 sau persoanele care au un test negativ vor putea avea acces în restaurante, cinematografe, săli de sport și petreceri.

Citește și: Patronii de restaurante prevăd mai puțini clienți: „E absurd să dai 45 de euro pe test ca să mănânci de 50 de lei”

Citește și: Studenții vaccinați, prioritate la cazarea în cămine – în ce oraș din România se întâmplă asta

Citește și: Care sunt efectele dozei trei de vaccin anti-COVID-19, conform unui epidemiolog

Citește și: Studiu: expunerea la virus poate stimula producerea de anticorpi în cazul pacienților vaccinați anti-COVID-19

În prezent, Israel încearcă să crească rata de vaccinare anti-COVID-19, care stagnează. Autoritățile speră să ajungă inclusiv la sceptici, în condițiile în care cazurile de infectare cu coronavirus au crescut. Ministerul Sănătății din Israel a raportat joi 5.921 de cazuri noi de COVID-19. Aproximativ 60% din totalul de 9,4 milioane de locuitori din Israel au fost vaccinați complet, iar peste 34% au primit și a treia doză de vaccin.

Situația vaccinării în România este mai rea decât în Israel, după cum arată Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare de la noi în țară: „Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter