Cum s-au schimbat copiii în pandemie, conform unei foste femei de serviciu: „S-au strâns ca într-o carapace”

De Unica.ro, pe

O fostă femeie de serviciu din București a povestit ce schimbări a observat ea în rândul elevilor în pandemie.

Mariana Șerban are 62 de ani. Ea a lucrat timp de 38 de ani, iar în ultimul an, înainte de a se pensiona, a lucrat ca femeie de serviciu în Școala nr. 141 din Rahova, București, unde învățau trei schimburi de elevi. Ea povestit pentru Școala 9 despre schimbările pe care le-a observat ea în rândul copiilor în timpul pandemiei.

Femeia a povestit că îi plăcea să fie înconjurată de copii și că aceștia o strigau „mamaie”. „Copiii nu mai erau la fel, stând mult în casă, ei s-au strâns ca într-o carapace”, a zis ea pentru Școala 9, conform Libertatea. „Am văzut copii care nu mai ieșeau din bancă. Telefonul și calculatorul i-au făcut așa. Nu li se dădea voie să facă nimic, și în sala de sport cu distanțare. Ei, care erau obișnuiți să se ia în brațe…”

Citește și: Cât de eficiente erau de fapt măștile textile, acum interzise în școli, în protecția anti-COVID-19

Citește și: Date îngrijorătoare: pandemia a adus gânduri de suicid mai multor copii

Citește și: UE vrea să pună capăt exploatării copiilor prin muncă până în 2025

Citește și: Raluca Turcan: „Unu din trei copii cu părinții plecați la muncă în străinătate e lipsit de îngrijire”

Mariana a dezvoltat o alergie din cauza detergenților pe care trebuia să îi folosească pentru a curăța, după cum a povestit: „Plexiglasul cu care au umplut școlile era purtător de microbi. Oricât îl ștergeam noi cu fâs-fâs, nu se curăța. Trebuia să dăm și cu spirt. Copiii le mâzgăleau cu markerul. Acum zac în sala de sport 270 de plexiglasuri”.

Speranțele Marianei sunt ca școlile să nu se închidă din nou, întrucât și ea are două nepoate – una în clasa a cincea, iar alta în clasa a opta. „Eu sper să treacă pandemia asta și copiii să se întoarcă la normal”, a afirmat ea. „Copiii trebuie să zburde”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter