Cum au votat bolnavii COVID-19 din Danemarca – soluția inventivă a danezilor

De Unica.ro, pe

În Danemarca au avut loc alegerile locale și regionale, iar bolnavii de COVID-19 au putut și ei să voteze, într-un mod inedit.

Autoritățile daneze au asigurat exercitare dreptului la vot pentru fiecare om. Astfel, în unele localități, persoanele infectate, suspecte de infectare sau din categorii vulnerabile, au putut vota și din mașina personală, după cum arată TV2.

Printre măsurile implementate de autoriățile locale în colaborare cu cele sanitare s-au numărat posibilitatea de a ștampila buletinul de vot din mașina personală sau de a vota în corturile amplasate în afara secțiilor de votare, pentru a evita aglomerațiile.

Măsurile de prevenție a infectării nu au fost aplicate la nivel național. Fiecare municipalitate a avut responsabilitatea de a adopta o strategie locală, pentru a garanta că fiecare cetățean care vrea să voteze o poate face. „Este dreptul fiecăruia să voteze și nu poate fi respins la urne”, a explicat directorul Consiliul Național de Sănătate, Søren Brostrøm, citat de Libertatea.

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

Citește și: Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

Citește și: Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre medicii care nu cred în vaccinul anti-COVID-19: „Trebuie să răspundă pentru asta”

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 sub formă de plasture, dezvoltat de o companie britanică

În localitatea Nordfyn, oamenii au putut să apeleze la un numărul de telefon, iar oficialii au ieșit cu urna de votare, pentru ca votanții să poată ștampila buletinul de vot și să îl pună în urnă din siguranța propriei mașini.

Totodată, în orașul Aarhus, autoritățile au montat corturi speciale în fața secțiilor de votare. La intrarea și ieșirea din secții au fost montate dispozitive cu dezinfectant, iar alegătorii și personalul din secțiile de votare au primi mănuși de unică folosință.

Media infectărilor cu COVID-19 din ultima săptămână a depășit 3.000 de cazuri în fiecare zi. Însă cifrele sunt reduse, prin comparație cu situația din estul Europei și din alte țări vest-europene.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter