Copii puși să cerșească în Costinești, descoperiți de o turistă

De Bianca Prangate, pe

Aflată într-un concediu, o turistă a filmat zeci de copii forțați să cerșească în Costinești. În prima zi de vacanță, ea a observat mai mulți copii desculți și murdari, care erau puși să cerșească pe aleea pietonală din stațiune.

În cadrul emisiunii „Adriana Nedelea la FIX”, turista a povestit mai pe îndelete la ce a fost martoră. „La început, au fost unul, doi și am numărat până la nouă, zece pe pietonala de la Costinești, adică începând cu discoteca Tineretului spre Hotel Forum”, a zis ea, potrivit Libertatea. „Am început să ne plimbăm și am numărat în acea seară 14 copii dormind peste tot în stațiune, cerșind. Unii erau efectiv epuizați, alții erau semicoerenți”.

Femeia chiar a filmat ce a văzut, videoclipul devenind viral pe Facebook:

Ea a ales să discute cu o parte din copii puși să cerșească, încercând să le afle povestea. „Aveau acel text standard”, a spus turista. „Fiecare era cu sora lui și sora lui era undeva prin club sau undeva prin Costinești. Nu știau exact unde și așteptau trenul. Nu conta că erau la doi kilometri de tren. Ei așteptau trenul pentru că sunt din Mangalia și mâine pleacă. Când le-am spus să mergem la Poliție mi-au zis că le e frică de Poliție. Nu părea să le fie frică de Poliție. Era practic un text învățat, toată poezia asta”.

Turista a spus că toți cei 14 copii pe care i-a văzut la cerșit s-au dus în parcarea unui hotel, pentru a preda banii strânși la doi adulți. Ea a făcut deja o petiție online la Poliție. „Am considerat că nu este un caz de 112, ci un caz de crimă organizată și de protecția copilului”, a spus.

Deja a depus plângeri la Poliția Română, la IPJ Constanța și la Protecția Copilului Constanța, dar fără vreun răspuns concret până în acest moment: „La IPJ Constanța am primit un număr de înregistrare. De la Protecția Copilului nu am primit nici măcar un mail înapoi”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter