Cea mai în vârstă persoană din Europa s-a vindecat de COVID-19

De Unica.ro, pe

Sora Andre este o călugăriță care în această săptămână va împlini 117 ani, fiind cea mai în vârstă persoană din Europa. Ea s-a vindecat de COVID-19, spre surprinderea tuturor, conform Reuters, citat de Agerpres.

Călugărița franceză Lucile Randon a primit numele de Sora Andre în 1944, când s-a alăturat unui ordin catolic caritabil. Este cea mai vârstnică persoană din Europa și a doua cea mai în vârstă persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani în ianuarie.

Ea a fost testată pozitiv în căminul de bătrâni din Toulon, în data de 16 ianuarie. Nu a prezentat simptome de boală, dar a fost izolată de restul rezidenților.

Citește și: Cortul pentru îmbrățișări, soluția inventivă găsită de un cămin de bătrâni în pandemie

„Nu, nu m-am speriat, pentru că nu mi-a fost teamă să mor”, a zis femeia pentru televiziunea franceză BFM, după cum arată Libertatea. „Sunt fericită că sunt cu voi, însă aș vrea să fiu altundeva – să mă alătur fratelui meu mai mare, bunicului şi bunicii mele”.

Purtătorul de cuvânt al căminului, David Tavella, a spus că Sora Andre se simte în momentul de față bine: „O considerăm vindecată. Este foarte calmă şi aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească joi împlinirea a 117 ani”.

Cei care o cunosc spun că femeia este foarte energică, deși este oarbă. Ea urmează să sărbătorească ziua de naștere cu un grup foarte mic de rezidenți din cămin.

Foto: Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter