Nou efect secundar în urma vaccinării cu AstraZeneca, adăugat de Agenția Europeană a Medicamentului

De Unica.ro, pe
Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că alergiile severe trebuie adăugate pe lista posibilelor efecte secundare ale vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca.

Declarația vine după ce s-a descoperit o posibilă legătură între vaccin și aceste reacții în Marea Britanie. EMA a anunțat că investighează și problema legată de tulburările de coagulare a sângelui – problemă care a determinat mai multe state europene să oprească vaccinarea cu AstraZeneca.

EMA a explicat într-un comunicat că „a recomandat actualizarea informaţiilor despre produs pentru a include anafilaxia şi hipersensibilitatea (reacţii alergice) ca efecte secundare”.

„Actualizarea se bazează pe o examinare a 41 de cazuri de posibilă anafilaxie observate în rândul a aproximativ 5 milioane de vaccinări din Marea Britanie”, au spus reprezentanții agenției, după cum arată Digi24. „După o analiză atentă a datelor, comitetul însărcinat cu evaluarea riscurilor medicamentelor a constatat că o legătură cu vaccinul este probabilă în cel puţin unele dintre aceste cazuri”.

Vaccinarea cu AstraZeneca este încurajată în continuarea de EMA, agenția spunând că nu există dovezi la ora actuală care să arate riscul unei coagulări sanguine mai puternice.

„Informaţiile disponibile în acest stadiu indică faptul că numărul tromboemboliilor la persoanele vaccinate nu este superior celui observat pe ansamblul populaţiei”, arată EMA.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter