Valeriu Gheorghiță îi liniștește pe scepticii vaccinului AstraZeneca: datele sunt cât se poate de bune

De Unica.ro, pe
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a spus că datele privind imunizarea cu vaccinul AstraZeneca este una sigură, conform datelor.

El a explicat că datele privind eficacitatea vaccinului AstraZeneca sunt cât se poate de bune. „Activitatea decurge în condiţii normale”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Libertatea. „Am stat de vorbă cu persoane vaccinate şi pot spune că experienţa a fost plăcută pentru toată lumea. Datele privind eficacitatea vaccinului AstraZeneca sunt cât se poate de bune.”

Totodată, el a spus și câte persoane s-au înscris pentru a se vaccina cu acest ser de la începutul sistemului de programare. „În primele patru zile de la deschiderea sistemului de programare pentru acest tip de vaccin, s-au programat peste 145.000 de persoane”, a zis Valeriu Gheorghiță.

În România, vaccinarea cu serul de la AstraZeneca a început luni. În țară există deja 180 de centre de vaccinare, dintre care 22 în București. Acesta este administrat doar persoanelor sub 55 de ani. „În studiile clinice desfășurate și care au stat la baza autorizării acestui timp de vaccin, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de vârstă până la 55 de ani”, a explicat la începutul lunii februarie Valeriu Gheorghiță.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter