5 trucuri ca să fii fericită

De Lumea Femeilor, pe

Ce te-ar scoate din minţi de fericire? Un câştig uriaş la «6 din 49»? O avansare peste noapte? Sau să descoperi că soţul tău a rezistat avansurilor Angelinei Jolie?

1. Bombardează-ţi simţurile!

Opreşte-te un pic din fuga cotidiană şi bucură-te de micile daruri ale naturii: deschide geamul dimineaţa şi respiră adânc aerul răcoros şi curat. Sau ascultă în linişte picăturile de ploaie care-ţi cad pe pervaz, în timp ce miroşi câteva beţişoare de scorţişoară. Studiile au demonstrat că focusarea pe senzaţiile pure ajută oamenii deprimaţi să se simtă mult mai bine.

2. Zâmbeşte!

Chiar dacă nu ai nici un motiv, zâmbeşte. Un studiu al Universităţii Clarck din Statele Unite a relevat faptul că persoanele care se încruntă, chiar dacă urmăresc un program de desene animate, ajung să se simtă furioşi, spre deosebire de cele care zâmbesc (şi fără motiv) şi care ajung să se simtă mai fericite, chiar dacă urmăresc o dramă.

3. Mulţumeşte!

Manifestă-ţi recunoştinţa şi te vei simţi mult mai bine! Cercetătorii de la Universitatea California au descoperit că persoanele care s-au obişnuit să mulţumească sau să-şi manifeste deschis recunoştinţa sunt mult mai optimiste şi mai mulţumite de viaţa pe care o duc decât cele care au o atitudine ostilă sau neutră făţă de cei din jur.

4. Numără lucrurile bune din viaţa ta

Dacă te vei compara în mod constant cu cei care par mai fericiţi şi mai bogaţi, vei ajunge să te simţi groaznic. Într-un studiu făcut de Universitatea de Stat din New York, un grup a fost pus să completeze propoziţia „Sunt fericit că nu sunt______” şi un alt grup să termine propoziţia „Mi-aş dori să fiu_____”. Urmarea? Persoanele din primul grup s-au simţit ceva mai bine după test, spre deosebire de cele din al doilea grup, care s-au simţit mult mai rău.

5. Oferă-ţi ajutorul!

Un coleg are nevoie de o mână de ajutor? O vecină ţi-a cerut să-i împărtăşeşti din experienţa ta pentru a face o prăjitură gustoasă? Nu te da în lături din a-i ajuta pe cei care-ţi cer aceste lucruri. Le vei face şi lor un bine şi, în acelaşi timp, şi tu te vei simţi mult mai împăcată cu propria persoană.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter