Ce trebuie să faci ca să eviți indigestia alimentară

De Sandra S., pe

Când mănânci ceva care nu îți face bine – deși pare sigur – sau mănânci prea mult, poți face o indigestie. Te simți balonată, ai crampe dureroase și vomiți… Iată ce trebuie să faci ca să nu ajungi în această situație.
În primul rând, dacă știi că ești predispusă la indigestii, evită să mănânci orice nu a fost făcut de tine sau dacă nu știi în ce condiții a fost produs. Mai departe, vezi la ce treubie să ai mare grijă:

Apă curată

De fiecare dată când gătești trebuie să folosești apă curată. Dacă apa de la chiuvetă nu este potabilă, folosește-o pe cea îmbuteliată – sau fierbe-o pe cea de la chiuvetă.

Curăță produsele

Chiar dacă la temperaturi mari mor cele mai multe bacterii, nu poți știi niciodată cât de rezistente sunt altele. Așadar este important să cureți toate produsele pe care le pui în mâncare înainte. Iar fundul pe care tai, la fel, trebuie să fie bine curățat înainte.

Separă alimentele

Produsele alimentare crude – cărnurile, ouăle – ar trebui ținute separat de alte produse, ca să nu se contamineze. Folosește și alt fund de bucătărie pentru a tăia carnea, față de cel pe care tai legume sau altele.

Temperatura la care gătești

Ca să fii sigură că nu vor mai fi pericole, trebuie să gătești la o temperatură cât mai înaltă. Iar asta înseamnă să folosești un termometru de bucătărie și nu doar să apreciezi din ochi.  Evită produsele care nu s-au preparat în totalitate.

Ține mâncarea la frigider

În special în sezonul cald, este important să ții mâncarea la frigider, astfel bacteriile nu se vor înmulți atât de ușor. După cel mult o oră și jumătate ar trebui să pui mâncarea la rece pe timpul verii.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter