Cum tratezi eficient durerile de urechi

De Unica.ro, pe

Îţi simţi urechile înfundate şi te dor, ai febră şi ţi se pare că nu mai auzi bine? Vitaminele A, C, E şi zincul sunt de mare ajutor în combaterea otitei.
Este posibil să suferi din cauza unei infecţii. Află care sunt cauzele apariţiei acesteia şi cum poţi să-i vii de hac!

Durerea de urechi este o problemă comună multor persoane, mai ales celor care îşi petrec majoritatea timpului în spaţii răcoroase, celor care sunt expuşi curentului sau celor practică înotul.

Afecţiunea cel mai des întâlnită în cazul durerilor de urechi este otita. Aceasta poate fi cauzată de inflamaţia mucoasei nazale şi a trompei lui Eustache. Otitele lor pot fi externe, atunci când afectează conductul auditiv extern, sau medii, atunci când afectează urechea medie.

Care sunt simptomele?

Otita poate fi recunoscută foarte uşor, mai ales dacă resimţi una dintre următoarele simptome:

â–º durere şi o uşoară inflamare a urechii afectate
â–º scurgerea unui lichid din urechea afectată
â–º pierderea temporară a auzului
â–º senzaţia de plenitudine sau de presiune în urechea afectată
â–º febră
â–º tulburări ale somnului
â–º scăderea apetitului
â–º stări de greaţă sau vărsături, doar în anumite cazuri
â–º durere foarte mare atunci când mişti lobul urechii sau mandibula.

Ce provoacă apariţia infecţiilor

Otita apare ca urmare a blocării trompei lui Eustache din cauza frigului, a unei alergii sau a oricărei alte intervenţii din exterior asupra urechii. Infecţia poate fi cauzată de bacterii şi de diferiţi viruşi.

Astfel, otita se produce atunci când lichidul care se găseşte în celulele urechii mijlocii pentru a ajuta la apărarea organismului de microorganisme rămâne blocat în urechea mijlocie. În mod normal, lichidul ar trebui să se dreneze prin trompa lui Eustache în gât. Un sistem imunitar scăzut nu va reuşi să facă faţă infecţiei produse şi de aceea va trebui să apelezi la unul dintre  mijloacele de tratament existente împotriva otitei.

5 metode de tratament împotriva otitei

1. Vitamina C este un antihistaminic natural care creşte imunitatea organismului şi de aceea este recomandată în tratarea durerilor de urechi, mai ales că majoritatea acestora apar ca urmare a unei infecţii. De asemenea, aceasta ajută la reducerea inflamaţiei şi febrei.

2. Soluţiile otice (Oto-Calm, Otalgin, Boramid, Pimafucin), datorită substanţelor antibacteriene şi analgezice pe care le conţin, au efect antiseptic, antibacterian şi antifungic. Acestea se administrează câte două până la patru picături în ureche, de două ori pe zi, permiţând soluţiei să se scurgă de-a lungul canalului otic, până când durerea dispare sau conform indicaţiei medicului. Atenţie! Nu se recomandă utilizarea picăturilor în cazul în care timpanul este rupt!

3. Antibioticele pe bază de amoxicilină, ampicilină şi eritromicină sunt şi ele eficiente pentru a îndepărta infecţia urechii mijlocii înaintea apariţiei unor complicaţii mai grave. În anumite cazuri, când intervine perforarea timpanului se poate ajunge şi la intervenţii chirurgicale.

4. Timpanocenteza este o altă metodă de tratament. Cu ajutorul acesteia, se îndepărtează lichidul format în spatele timpanului. Timpanocenteza va determina o ameliorare a durerii.

5. Tratamentul antialergic este recomandat în cazul celor care fac infecţii ale urechii ca urmare a unei alergii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter