Cum scapi de durerea de stomac – remedii rapide, la îndemâna oricui

De Unica.ro, pe
Cum scapi de durerea de stomac? Acest tip de durere este foarte supărător, putând să se suprapună cu bunul mers al lucrurilor în viața de zi cu zi.

Există mai multe cauze pentru durerea de stomac. Desigur, un doctor este singurul care îți poate pune un diagnostic corect și de încredere, însă potențialele cauze pentru durerea de stomac sunt fumatul, consumul de alimente prăjite sau foarte grase, consumul excesiv de alcool, stresul, consumul de cafea în cantități mari sau infecția cu helicobacter pylori (responsabilă pentru jumătate din cazurile de ulcer), după cum arată Sfatul Medicului.

Dacă durerea de stomac este cauzată de anumite alimente, atunci este bine să le eviți. Printre acele alimente se pot număra confimentele iuți, prăjelile, broccoli, varza, fasolea sau mazărea, dar și produsele lactate. Șansele ca acestea să îți dăuneze cresc dacă suferi de sindromul colonului iritabil.

Dacă ai nevoie de câteva sfaturi ca să scapi de durerea de stomac până să ajungi la doctor, iată câteva care ar putea fi utile.

Bea ceai de mușețel, de mentă sau de ghimbir

Ceaiul de mușețel este cunoscut pentru efectul său antiseptic, fiind recomandat pentru durerile de burtă. Și ceaiul de mentă este recomandat în aceste cazuri, având capacitatea de a calma crampele. Nu în ultimul rând, ceaiul de ghimbir are proprietăți anti-inflamatorii, ușurând durerile de stâmac și ajutând digestia.

Consumă covrigi sau pâine prăjită

Atunci când mănânci covrigi sau pâine albă prăjită, disconfortul și durerea abdominală sunt reduse semnificativ. Aceste alimente ajută cu reducerea acidității din stomac.

Ia un pansament gastric

De multe ori, cărbunele medicinal este folosit și recomandat pentru durerile de stomac. Acesta se găsește în orice farmacie. Farmacistul poate recomanda și un medicament antispastic, în cazul în care durerile sunt prea severe și greu de suportat.

Încălzește zona care doare

Căldura ajută adeseori atunci când te doare ceva. Poți umple o sticlă cu apă fierbinte sau să folosești o pernă electrică. Aplică obiectul cald pe zona dureroasă, folosind un strat de material între piele și obiect, pentru a îmblânzi senzația de durere.

Consumă suc de aloe vera

Sucul de aloe vera nu este doar delicios, ci și foarte sănătos. El este recomandat atunci când ai probleme intestinale, întrucât poate elimina crampele, problemele cu gazele, diareea și senzația de balonare.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter