Te înțeapă inima? Acestea sunt cele mai des întâlnite cauze

De Unica.ro, pe
Atunci când te înțeapă inima, motivele din spatele acestei dureri pot fi variate, iar doctorul este singurul care poate spune cu precizie ce problemă ai.

Deși de multe ori înțepăturile în zona inimii sunt inofensive, ele nu trebuie ignorate, putând aduce stres adițional pe plan psihologic. Aceste înțepături sunt adeseori însoțite de o durere toracică, dar nu trebuie privite automat ca o suspiciune de atac de cord. Problemele de inimă sunt doar o posibilă cauză pentru ele, din multe alte cauze, după cum arată Sfatul Medicului.

Deși un medic este singurul care poate să îți pună un diagnostic corect, poți să descoperi mai jos ce alte cauze ar putea fi în spatele înțepăturilor de inimă. Dacă acestea persistă, amintește-ți să mergi la doctor.

Stresul

Atunci când treci prin perioade stresante la nivel intelectual (cum ar fi examene sau proiecte importante la muncă), acest lucru se poate traduce în dureri la nivel toracic, stresul fiind somatizat. Același lucru se poate întâmpla și cu perioadele solicitante din punct de vedere emoțional (boli psihice, pierderi ale persoanelor dragi și alte evenimente supărătoare). Această durere ar trebui să dispară cu niște calmante.

Mesele copioase

Uneori, durerea de ficat sau cea cauzată de o bilă suprasolicitată de grăsimi și zaharuri pot fi confundate cu înțepături de inimă. Dacă ai avut o masă care a abundat în alimente grele, proteine și carbohidrați sau dacă ai consumat mult alcool, ai putea să simți dureri intense în coșul pieptului. Ele sunt, de fapt, o manifestare a refluxului gastroesofagian.

Efortul fizic

Efortul fizic – sau lipsa acestuia – poate duce la junghiuri intercostale. Mai exact, atât statul la birou în mod excesiv, fără a face mișcare, cât și efortul fizic intens și necontrolat, pot să îți dea senzația de inimă care înțeapă. De regulă, când cauza durerii este conectată cu efortul fizic, durerea poate fi ameliorată cu ajutorul inflamatoarelor.

Afecțiunile cardiace

Desigur, există și varianta în care durerea în zona inimii este cauzată de o problemă la nivel cardiac. Poate fi un semnal că pacientul va suferi pe viitor un atac de cord. Acesta din urmă este adeseori însoțit de înțepături violente, care nu dispar în nicio poziție, nici dacă pacientul se odihnește.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter