Tocurile distrug creierul femeilor. Vezi de ce?

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Aceasta este prima chestiune importantă pe care am aflat-o de la Tudor Bogdan, kinetoterapeut la The Luxury Studio by Very Inn.
Atunci când spune că tocurile distrug creierul femeilor se referă, evident, la problemele circulatorii, la afecțiunile coloanei, dar și la efortul susținut pe care îl facem să ne menținem poziția. În plus, specialistul ne-a mai explicat cum facem diferența între durerea de spate și cea de rinichi, care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem în viața de zi cu zi și ce trebuie să facem ca să ne achiziționăm încălțămintea potrivită.

Mai multe despre durerea de spate și cum o combatem din interviul urmator.

Care este tipul de durere care trebuie să ne trimită la kinetoterapeut?
În zilele noastre majoritatea oamenilor combat durerea în diferite moduri. Durerea cea mai des întâlnită pentru a ajunge la un kinetoterapeut este cea de spate, mai exact cea a coloanei lombare și cervicale.

Cum facem diferența între durerea de spate și cea de rinichi, de exemplu?
Durerea de spate și cea de rinichi pot fi confundate foarte ușor, ele fiind poziționate aproximativ la același nivel. De obicei, durerea de spate este continuă, fiind în unele poziții mai dureroasa, iar în alte poziții mai puțin. De asemenea, poate fi mult mai mare și in cazul unor eforturi sau chiar a unor mișcări bruște, în timpul și după efectuarea efortului sau a mișcării. Aceasta se poate simți deasupra feselor, la nivelul coloanei.

De asemenea, confundarea durerii de rinichi cu cea a spatelui este foarte ușoară și pentru că puțini oameni cunosc unde sunt poziționați rinichii. Această durere se poate simți în dreapta sau în stânga coloanei și afectează un singur rinichi, nu pe amândoi deodată.

Care sunt efectele imediate ale masajului și care sunt semnele care trebuie să ne convingă că suntem pe drumul cel bun?
Efectele masajului, cele mai des întâlnite, sunt îmbunătățirea circulație sângelui, îmbunătățirea circulației limfei și a fluidelor din țesuturi, revigorarea țesuturilor afectate, bolnave, acțiune sedativă asupra durerii musculare, relaxare, stimularea aparatului circulator și respirator, în general. Nu trebuie să te convingă niciun semn că ești pe drumul cel bun. Simți pe pielea ta rezultatele, de asemenea le și vezi, garantat te vei duce și vei aștepta cu nerăbdare următoarea ședință.

Ce trebuie să facem ca să preîntâmpinăm durerile de spate?
În acest caz sportul și mișcarea sunt cele mai bune soluții. Lucrarea și tonifierea musculaturii abdomenului și cea a lombarilor pot avea efecte uluitoare în preîntâmpinarea durerilor de spate. Însă, exercițiile fizice făcute “după ureche” pot leza sau chiar distruge coloana vertebrală, cea mai bună soluție fiind să cerem ajutorul unui specialist în acest caz.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le face omul modern, greșeli care îl trimit la kinetoterapeut?
În zilele noastre, mersul la sală precum și statul în fața calculatorului, pun mari probleme în viețile oamenilor. Omul modern care merge la sală, trăgând de fiare ca să arate cât mai bine și făcând exercițiile incorect și omul modern care are un serviciu în care trebuie să stea pe scaun, în fața calculatorului, într-o poziție incorectă, timp de 8-10 ore, sunt doar două cazuri dintre multe altele care pot duce cu ușurință la apelarea unui kinetoterapeut.

Este adevărat că tocurile distrug spatele unei femei? De ce?
Într-adevar, tocurile pot distruge coloana, chiar și creierul unei femei. Din cauza posturii incorecte se pot dezvolta unele afecțiuni precum osteoartrita sau monturi. Efectiv, orice articulație suportă o presiune mult mai mare decât cea normala, astfel, aliniamentul perfect anatomic, funcțional și fiziologic al corpului uman fiind practic distrus prin folosirea tocurilor.

Care este parerea ta despre cizmele UGG, controversate, dar foarte purtate de femei?
Chiar dacă aceste cizme par foarte confortabile, ele pot de asemenea, să distrugă piciorul, iar în unele cazuri pot apărea afecțiuni ale coloanei. Astfel, greutatea întregului corp este resimțită de tălpi, acestea lățindu-se la fiecare pas pentru a menține echilibrul, acest lucru făcând scobitura din talpă să fie mai plată dereglând articulațiile piciorului, călcâiului și soldului. Pot apărea și deformări ale degetelor de la picioare, în acest caz.

Care este încălțămintea „corectă” pe care trebuie să o alegem ca să ne asigurăm că nu o să avem probleme cu spatele?
Încălțămintea corectă este cea care nu te jenează chiar de la prima purtare, cea chiar și cu jumătate de număr mai mare, cea care nu este confecționată din materiale sintetice, acestea nelăsând piciorul să respire, cea care are talpa flexibilă, permitând mișcarea degetelor în timpul mersului.

Credit foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter