Te simţi slăbită? Vezi motivele pentru care eşti lipsită de putere

De Diana Zagrean, pe

Te simţi slăbită şi nu ştii de ce muşchii nu te mai ascultă? Ai mereu senzaţia că eşti extenuată şi lipsită de putere deşi mănânci normal şi dormi bine? Vezi motivele pentru care eşti lipsită de putere şi suferi de slăbiciune musculară.

Boli care afectează creierul sau măduva spinării

Slăbiciunea musculară şi imposibilitatea de control asupra muşchilor pot fi cauzate de un atac vascular cerebral sau de boli neurologice, cum ar fi boala Parkinson.
Probleme cognitive, tremurături, rigiditate, spasme musculare sau reflexe necontrolate sunt simptome care sugerează o problemă neurologică, la creier sau coloana vertebrală.
Un RMN poate arăta dacă slăbiciunea musculară este cauzată de probleme la nivgelul creierului, inflamarea unor porţiuni din coloana vertebrală sau dacă este vorba de boli grave, cum ar fi scleroza multiplă sau Parkinson.

Distrugerea nervilor periferici

Pe lângă senzaţia de slăbiciune şi pierdere a controlului asupra propriului corp, distrugerea nervilor periferici are şi alte simptome: dureri acute la nivelul mâinilor şi picioarelor (extremităţi), pierdera tonusului muscular şi reducerea masei musculare (membrele se subţiază vizibil în timp). Diabetul, bolile inflamatorii, bolile genetice, sau deficienţe de nutriţie pot duce la pierderea sensibilităţii în membre şi dureri atroce la nivelul acestora.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter