Țara în care populația primește teste COVID-19 antigen gratuite

De Unica.ro, pe
Testele antigen sunt o metodă rapidă de a depista o posibilă infecție cu COVID-19 - iar acum, o țară din Uniunea Europeană le oferă gratuit.

În Austria, statul a început să repartizeze către populație teste antigen pentru depistarea COVID-19 gratuite. Fiecare persoană va primi cinci teste pe lună, care pot fi efectuate acasă, după cum arată EFE, citat de Agerpres. Mai exact, cetățenii austrieci cu vârsye mai mari de 15 ani, care au cardul de asigurat, vor putea prelua testele din una dintre cele 14.000 de farmacii din țară.

Conform Libertatea, săptămâna aceasta se vor distribui 600.000 de teste rapide, iar săptămâna următoare numărul va fi dublat. În Viena, testarea intensă este văzută drept o soluție pentru ruperea lanțului de transmitere a virusului și ținerea pandemiei sub control pe cât de mult posibil.

Citește și: Pfizer și BioNTech studiază dacă o a treia doză de vaccin COVID-19 ar putea proteja în fața noilor tulpini

Testele antigen sunt ușor de efectuat la domiciliu. Cu ajutorul unui tampon de bumbac se prelevează un exudat nazal, care este supus unui lichid reactiv, pentru obținerea rezultatului.

Austria se află momentan ușor sub media de vaccinare la nivelul Uniunii Europene. Din totalul de 8,8 milioane de locuitori, 7,17% au fost vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin. Experții sunt de părere că viața oamenilor va reveni la normal atunci când procentul de persoane vaccinate va ajunge la 75%.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter