Țara care va testa câinii și pisicile cu simptome de COVID-19

De Unica.ro, pe
Animalele de companie pot să se infecteze și ele cu COVID-19, nu numai oamenii, boala făcând micuțele patrupede să sufere.

Tocmai de aceea, oficialii din Coreea de Sud au decis să testeze câinii și pisicile cu simptome de COVID-19, plasând animăluțele în carantină în cazul în care sunt pozitive. Ba mai mult, stăpânii sunt încurajați să aibă grijă ca și animalele să păstreze, în limitele posibilităților, distanța socială atunci când sunt plimbate, conform BBC.

Astfel, câinii și pisicile care prezintă simptome de COVID-19 (cum ar fi febra sau dificultățile de respirație) în urma contactului cu oameni infectați cu COVID-19 urmează să fie testate. Dacă testul este pozitiv, animalul va intra în carantină.

Citește și: Care sunt libertățile care vin odată cu vaccinarea anti COVID-19

Dacă proprietarii sunt spitalizați sau prea bolnavi pentru a avea grijă de animăluțe, acestea din urmă urmează să fie preluate și duse în carantină la un adăpost, după cum relatează Libertatea.

Măsurile au fost introduse după ce în urmă cu o lună, într-o biserică din orașul sud-coreean Jinju, un pisoi a fost găsit infectat. Se crede că virusul a fost transmis de o mamă și fiica ei, ambele lucrând acolo și fiind testate pozitiv cu COVID-19.

Deși experții cred că este puțin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul către oameni, există studii care arată că pisicile ar putea să îl transmită între ele.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter