Studiu: Vaccinul de la AstraZeneca este 100% eficient împotriva formelor severe de COVID-19

De Unica.ro, pe

Conform unui studiu recent efectuat în Statele Unite ale Americii, vaccinul anti-COVID-19 produs de compania farmaceutică AstraZeneca are o eficiență de 79% în prevenția bolii simptomatice și de 100% îm ppotriva formelor severe ale bolii produse de noul coronavirus.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 32.449 de participanți, dintre care aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani și peste, iar 60% prezentau probleme de sănătate severe precum diabetul sau bolile cardiace.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Vaccinul de la AstraZeneca este bun și sigur”

Acest studiu vine după valul de suspendări al vaccinului AstraZeneca în mai multe țări din cauza unor efecte adverse severe apărute în raândul pacienților imunizați cu acest ser.

Reprezentanții companiei AstraZeneca susțin că, în urma analizării vaccinului de către un consiliu independent, nu au fost descoperite probleme de siguranță legate de acesta.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

„Consiliul de monitorizare a siguranţei datelor nu a constatat un risc crescut de tromboză sau evenimente caracterizate de tromboză în rândul celor 21.583 de participanţi care au primit cel puţin o doză de vaccin. Căutarea specifică pentru CVST nu a găsit evenimente în acest proces. Această analiză validează vaccinul AstraZeneca ca o opţiune suplimentară de vaccinare necesară, oferind încredere că adulţii de toate vârstele pot beneficia de protecţie împotriva virusului”, a explicat Ann Falsey, profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester, SUA şi co-autor al cercetării, potrivit Mediafax.

La sfârșitul săptămânii trecute, Germania, Franţa, Italia şi Spania anunțau care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a concluzionat că serul este sigur şi eficient.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională pentru Tromboză şi Hemostază recomandă ca ţările să utilizeze în continuare vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter