Studiu MedLife: imunitatea anti-COVID-19 oferită de vaccinul Pfizer rămâne puternică și după 6 luni

De Unica.ro, pe

Un studiu realizat de specialiștii MedLife arată că răspunsul imun oferit de cele două doze de vaccin Pfizer rămâne puternic chiar și la șase luni de la rapel.

Studiul MedLife a analizat titrul de anticorpi pe care îl au persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu serul Pfizer, după cum arată News.ro. Mai exact, la șase luni după schema completă de vaccinare cu serul pPfizer, 82% dintre participanți au păstrat un titru de anticorpi neutralizanți de până la 19 ori mai mare față de pragul de referință. Răspunsul imunitar rămâne, așadar, puternic.

„Medicii MedLife au concluzionat faptul că deşi nivelul mediu de anticorpi este în continuare în scădere, în medie cu 79% în perioada de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze de vaccin, răspunsul imun rămâne puternic şi eficienţa vaccinului rămâne la un nivel ridicat”, aeară comunicatul MedLife. „Acest detaliu este confirmat şi de faptul că 82% din totalul de respondenţi implicaţi în studiu au păstrat un titru de anticorpi neutralizanţi mai mare faţă de nivelul de referinţă chiar şi după 180 de zile de la rapel (80 AU/ml)”.

Citește și: Primul studiu care analizează eficiența vaccinurilor anti-COVID-19 în România

Citește și: Dr. Virgil Musta: Riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 este de 100 de ori mai mare la persoanele care nu au făcut vaccinul

Citește și: Avertismentul medicilor: persoane tinere, nevaccinate și fără comorbidități internate cu COVID-19 la ATI

Citește și: Klaus Iohannis nu vrea restricții pentru nevaccinați: „Nu putem învinge pandemia prin discriminare”

Biologul și doctorul în științe medicale de la MedLife Dumitru Jardan a spus și el: „Când vorbim de răspunsul imun al organismului după vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, ne referim la protecție împotriva mortalității și protecție pentru a dezvolta forme grave care să necesite internare în spitale”.

Studiul mai arată că la șase luni de la rapel, doar trei persoane din 676 au avut un rezultat negativ în privința anticorpilor. Acestea sunt concluziile preliminare privind răspunsul imun al organismului post-vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Pfizer, pentru etapa a doua, respectiv etapa a treia de la administrarea schemei complete de vaccin.

La studiul MedLife au participat 769 de persoane pentru etapa a doua (adică erau vaccinate complet de trei luni) și 676 de persoane pentru etapa a treia (persoane vaccinate complet de șase luni). Persoanele studiate au vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei, din toate regiunile țării.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter