Studiu: Depresia bărbaților poate afecta negativ fertilitatea cuplurilor

De Oana Savin, pe
Un studiu realizat în Statele Unite arată că bărbații care suferă de depresie sunt mai puțin fertili. Astfel sunt reduse șansele partenerelor lor de viață de a rămâne însărcinate cu ajutorul tratamentelor împotriva infertilității.

Totodată, studiul a asociat o clasă de antidepresive cunoscute sub denumirea de inhibitori non-selectivi ai recaptării serotoninei (non-SSRI) cu un risc mai mare de avort spontan în rândul femeilor care urmează tratamente pentru infertilitate, notează Bangor Daily News.

Citește și: Chlamydia poate cauza infertilitate

„Studiul nostru oferă pacienţilor infertili şi medicilor acestora noi informaţii utile în luarea deciziilor privind tratamentul”, a subliniat autoarea studiului, Esther Eisenberg, cercetătoare la Departamentul pentru fertilitate şi infertilitate din cadrul Institutului naţional pentru sănătatea copilului şi dezvoltare umană Eunice Kennedy Shriver (NICHD), instituţie ce a finanţat studiul.

Depresia în rândul partenerelor de cuplu şi utilizarea oricărei alte clase de antidepresive nu au fost asociate cu scăderea fertilităţii.

Citește și: Infertilitatea masculină. Cum îl convingem să se adreseze unui specialist?

De asemenea, s-a descoperit că femeile care luau antidepresive non-SSRI prezentau un risc de 3,5 ori mai mare de a suferi un avort spontan în primul trimestru de sarcină în comparaţie cu cele care nu îşi administrau astfel de medicamente.

Cuplurile în care bărbații se confruntă cu depresii majore au cu 60% mai puțin șanse de a concepe un copil sau de a duce la bun sfârșit o sarcină în comparație cu cele în care partenerii de sex masculin nu sunt afectați de depresie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter