Cum să-ți îmbunătățești fertilitatea prin metode simple. Recomandările experților

De Luciana Polite, pe Ultimul update Marți, 21 martie 2023, 13:07

Un studiu recent al Școlii de Medicină Harvard a scos la iveală care sunt factorii care duc la infertilitate. Mai mult de atât, pentru femeile care vor să rămână însărcinate, specialiștii fac o serie de precizări și vin cu sfaturi. Sfaturile sunt valabile atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

În zilele noastre, infertilitatea este o afecțiune care afectează mai bine de 186 de milioane de femei, la nivel global. Într-un-o mare proporție, cazurile sunt cauzate de factori care nu țin de sterilitate, ci cu totul de alte probleme care țin de viața cotidiană. Dat fiind contextul dat, experții de la Harvard vin cu o serie de sfaturi pentru cele care nu reușesc să devină mame, chiar dacă sunt apte din punct de vedere clinic.

Sfaturi pentru îmbunătățirea fertilității

Potrivit unui studiu realizat recent de către Școala de Medicină Harvard, unii factori care pot provoca infertilitatea la femei sunt problemele de ovulație, sindromul ovarului polichistic, bolile autoimune sau anomaliile uterine sau cervicale. În cazul bărbaților, cauzele infertilității sunt legate de nivelul anormal de testosteron, numărul scăzut de spermatozoizi și anumite medicamente.

Indiferent de gen, adoptarea unui stil de viață sănătos poate îmbunătăți fertilitatea. Mai mult decât atât, o dietă antiinflamatoare ar putea îmbunătăți șansele de sarcină, ar putea crește calitatea spermei și ar putea fi benefică chiar și în cazul persoanelor care fac proceduri de fertilizare în vitro.

CITEȘTE ȘI: Infertilitatea. Cauze, diagnostic, tratament

Schimbă-ți stilul de viață!

Exercițiile fizice, o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos pot avea, într-adevăr, rezultate vizibile. Mai ales în cazul femeilor, s-a dovedit științific că sportul, în special intens, crește fertilitatea.

Lasă-te de fumat pentru îmbunătățirea fertilității!

Fumatul nu are efecte negative doar asupra plămânilor, ci și asupra organelor reproducătoare. Atât bărbații, cât și femeile, se pot confrunta cu probleme de fertilitate dacă fumează produse pe bază de tutun.

Nu consuma alcool!

Femeile care consumă alcool se pot confrunta cu tulburări de ovulație sau alte probleme, printre care se numără inflamația, probleme intestinale sau hepatice. Așadar, dacă vrei să aduci pe lume un bebe, încearcă să nu bei.

CITEȘTE ȘI: Cum afectează infertilitatea viața de cuplu. „Eram foarte stresați, ne-am detașat de gândul că vom avea un copil“

Dormi cât este nevoie pentru îmbunătățirea fertilității!

De multe ori, un stil de viață alert și toate sarcinile pe care le avem de îndeplinit pe parcursul zilei ne fac să reducem orele de somn. Dacă vrei să fii mămică, încearcă să te odihnești cele 8 ore. Vei avea tot timpul să nu dormi după ce va veni pe lume cel mic.

Stai departe de stres!

Pe cât de mult se poate. Încearcă să te relaxezi, măcar pentru o perioadă. Chiar dacă ai multe pe cap, trebuie să înțelegi că dacă trupul tău este într-o continuă stare de alertă, nu va putea să te ajute să faci un copil.

CITEȘTE ȘI: Jennifer Aniston a dezvăluit că s-a luptat cu infertilitatea: „Am apelat la fertilizare in vitro, am băut ceaiuri chinezești”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter