Port-bebe-ul, un pericol pentru copil

De Erika Chivu, pe

Deşi sunt frumoase şi moderne, sling-urile pentru bebeluşi ar putea reprezenta un pericol. Sau cel puţin unele din ele. În SUA, mai mulţi copii s-au sufocat sau au căzut din sling.
Slingul este port-bebe-ul din material textil, pe care îl legi în jurul trunchiului tău, ţinând copilul înăuntru, este comod, arată bine şi poate fi plăcut pentru bebeluş, care stă permanent aproape de corpul mamei.

Problema este că au existat cazuri în care cei mici s-au sufocat în sling, motiv pentru care americanii se pregătesc să emită avertismente privind siguranţa copiilor transportaţi în acest fel.

Ei cred că a venit momentul să „sune alarma” pentru că deja se ştie care sunt posibilele scenarii periculoase.

Încă din 2008, anumite organizaţii au ridicat problema siguranţei, după ce aproximativ 20 de bebeluşi au fost răniţi grav, căzând din sling. Nu este de mirare, având în vedere că bebeluşul este prins doar între faldurile materialului şi nu este „legat”, aşa cum se întâmplă în port-bebe.

Mai târziu au apărut noi ştiri conform cărora şapte copii s-au sufocat în sling.

Port-bebe-ul, un pericol pentru copilS-a făcut referire în special la acele sling-uri în care copilul ia o poziţie asemănătoare literei C (foto).

Având în vedere că, în primele luni, bebeluşul nu-şi poate controla gâtul, este posibil să-i cadă căpşorul în faţă, cu bărbia în piept, poziţie în care nu prea mai poate respira.

Un alt motiv de îngrijorare este acela că bebele ar putea să se întoarcă singur cu faţa spre pieptul mamei, astfel sufocându-se.

Sling-ul este nu numai un accesoriu modern şi util, ci şi o posibilitate de a crea acea legătură specială între mama şi copil.

Acest tip de port-bebe a fost gândit şi ca o imitaţie a modului în care îşi poartă copiii femeile din triburile africane.

Acolo, se spune, nu există noţiunea de „colici”, tocmai pentru că bebeluşii stau toată ziua lipiţi de corpul femeilor şi nu au motive să simtă frica, frigul sau lipsa mamei.

După spunele unora se simt exact ca în uter, înainte de naştere, senzaţie care îi linişteşte.

Important este ca bebele să aibă o poziţie corectă, care să nu creeze probleme de niciun fel. Este recomandat ca el să rămână într-o poziţie verticală, cu burtica spre corpul mamei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter